Mikulić o ratifikaciji Istanbulske konvencije i pozivima na prosvjede: ‘Ulica nije mjesto na kojem se bilo što rješava’

FOTO: Ivan Klindić

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić danas je, komentirajući najavu prosvjeda zbog ratifikacije Istanbulske konvencije, poručio da ulica nije mjesto na kojem se rješava bilo što, nego je dijalog sredstvo kojim se zajednički može doći do cilja.

Mikulić je na novinarsko pitanje da prokomentira najave konzervativnih struja i pozive iz Crkve da se prosvjeduje ispred HDZ-a protiv Istanbulske konvencije odgovorio kako u HDZ-u imaju vrlo otvorenu i demokratsku raspravu o tom pitanju.

“Svatko ima pravo reći što misli. Kada donesemo zaključke, onda ćemo vas pravovremeno izvijestiti o tome”, poručio je Mikulić.

Što se tiče poziva na prosvjede, svatko je punoljetan i odgovoran za svoje postupke, a “ulica nije mjesto na kojem se bilo što rješava”, ustvrdio je Mikulić dodavši kako sve zainteresirane strane trebaju sjesti za stol, a dijalog je sredstvo kojim se zajednički može doći do cilja.

Na upit hoće li danas na Predsjedništvu HDZ-a “završiti rat u HDZ-u oko Istanbulske konvencije”, Mikulić je odgovorio kako u HDZ-u nema nikakvog rata, nego se radi o pluralizmu mišljenja.

“Danas je uobičajena sjednica Predsjedništva HDZ-a i ne vidim nikakav problem da svatko iznese svoj stav o bilo kojem pitanju”, kazao je.

No nije htio odgovoriti je li on osobno za ili protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, rekavši kako o tome prvo treba raspraviti unutar stranke.


Komentari