Mikulić: ‘HDZ neće biti ni za ni protiv Izvješća o radu Milana Bandića’

FOTO: Ivan Klindić

Mikulić je najavio da će podržati rijedlog zaključka skupštinskog Odbora za izbor i imenovanja o razrješenju i imenovanju članova Kazališnog vijeća (ZKM)

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u ponedjeljak je uoči nastavka skupštinske sjednice najavio da zastupnici HDZ-a neće biti “za” ili “protiv” Izvješća o radu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koje je na dnevnom redu sjednice, nego će ga primiti na znanje.

Mikulić je na pitanje novinara, stoji li i dalje kod stava koje je rekao na konferenciji za novinare, da je Izvješće o radu gradonačelnika Bandića, “copy-paste”, odgovorio da uvijek stoji pri onome što je izjavio, a novina je da neće biti “za” ili “protiv” Izvješća, nego će ga primiti za znanje.

“Nije logično da sada neke stvari usvajamo, a radi se unazad dvije godine”, rekao je Mikulić te dodao kako ovaj skupštinski saziv treba govoriti o dijelu vezanom uz taj saziv.

Na upit hoće li HDZ podržati prijedlog zaključka skupštinskog Odbora za izbor i imenovanja o razrješenju i imenovanju članova Kazališnog vijeća Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM), Mikulić je najavio da će ga podržati. A na pitanje kako komentira što je nestranački gradski zastupnik Marko Torjanac danas na konferenciji za novinare govorio da tom smjenom članova Kazališnog vijeća ZKM-a gradonačelnik Bandić i njegova stranka krše Zakon o kazalištima i Statut ZKM-a, Mikulić je odgovorio da se o tome je li prijedlog u skladu s propisima, treba pitati one koji su prijedlog dali.

Rekao je da su stručne službe Skupštine grada provjerile dio koji se tiče Skupštine te dodao da svaku odluku koja se donosi na Skupštini šalje u Ministarstvo na provjeru i da dosad nisu imali iskustva da se odluke vraćaju i da nisu donesene u skladu sa pozitivnim propisima RH.


Komentari