’Meni se čini da on misli da smo svi mi kriminalci’: PNUSKOK češlja upravu, djelatnici u panici: ’U uredu su me dočekali Tomašević i Dolenec’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U skladu s uhićenjima bliskih suradnika bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, u tijeku su ispitivanja službenika gradske uprave, a kako je za Jutarnji list ispričala jedna djelatnica, trenutni gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenica Danijela Dolenec prisustvuju istima.

Nakon što su na razgovor djelatnici PNUSKOK-a pozvali i nju i u uredu je dočekali upravo Tomašević i Dolenec, kontaktirala je odvjetnicu koja joj je, navodi, potvrdila da oni ne bi trebali biti na ispitivanjima te da to nije u skladu sa zakonom. “Kako ćemo sada s gradonačelnikom nakon toga surađivati? Meni se čini da on misli da smo svi mi kriminalci, ne želi ni s kim raditi”, smatra djelatnica koja govori i kako su je ispitivali o njenim poslovnim zadacima, ali i o dokumentaciji Milana Bandića.

Za to vrijeme, rekla je, Dolenec i Tomašević nisu se uključivali u razgovor i samo su zapisivali. Kasnije joj je navodno gradonačelnik rekao kako se ne treba brinuti jer sve ostaje među njima. S druge strane, za Jutarnji list iz grada navode kako su ispitivanjima prisustvovali na zahtjev policije.

’Nije formalna istraga’

S druge strane, odvjetnik Veljko Miljević pojašnjava kako u ovom slučaju nema nikakvog kršenja zakona. Da je pak samo riječ o tijeku radnji koje bi trebale dovesti do izuzimanja dokumentacije. “To je samo službena bilješka, putokaz, a ne dokaz”, rekao je pa zaključio kako u ovom slučaju nije riječ ni o formalnoj istrazi.

S druge strane, ni zakonom nije propisano tko smije biti nazočan na tim razgovorima, zaključuje.


Komentari