Marko Sladoljev: ‘Vjerujem da su danas gotovo svi naši sugrađani svjesni činjenice kako grad Zagreb odavno nije metropola po mjeri svojih stanovnika’

Foto: PR

Stanovnici zagrebačkog kvarta Špansko ovaj tjedan suočili su se s novim nametom – od 1. prosinca uvodi se treća zona naplate, a iz Zagrebparkinga najavljeno je skorašnje proširenje zona u Španskom i drugim dijelovima Grada.

„Vjerujem da su danas gotovo svi naši sugrađani svjesni činjenice kako grad Zagreb odavno nije metropola po mjeri svojih stanovnika. Sve gradske ustanove i tvrtke djeluju kao servis Milana Bandića, koji novcem poreznih obveznika namiruje apetite svojih ortaka. Prometno rješenje je jedan od najvećih izazova s kojima se svakodnevno suočavamo, a dodatna naplata neće riješiti apsolutno ništa. U Špansko se gotovo ništa ne ulaže, naša škola je jedina u gradu koja radi u tri smjene, a predizborna obećanja poput natkrivanja tržnice nikad nisu ispunjena. Gradonačelnik je svjestan da su građani revoltirani ovakvim potezom, a svejedno je preko noći donesena odluka o naplati. Pitam se u što će se preusmjeriti sredstva od naplate parkinga – za kupovinu novih vijećnika ili saborskih zastupnika? Opravdanja kako su to izglasale gradske četvrti i mjesni odbori ne znače ništa, jer upravo u njima stranka Milana Bandića drži većinu. Dakle, odgovornost je na njemu.“, poručio je saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Marko Sladoljev.

Vijećnik gradske četvrti Tomislav Palac podsjetio je da su upravo stanovnici ove četvrti već jednom neoborivim argumentima stopirali naplatu parkinga.

„Grad ponovno drsko i bez upozorenja želi započeti naplatu, dok istovremeno ne gradi novu prometnu infrastrukturu koja bi pratila gradnju novih stanova. Na sjednici Gradske četvrti Stenjevec u listopadu 2017. godine jasno je naglašeno kako postoje brojni nedostaci ovakve odluke, a najveća je ta da će građani platiti kartu, ali i dalje neće biti mjesta za parkiranje. Zar 800 milijuna kuna od prireza Gradu nije dovoljno za rješenje važnih problema stanovnika Španskog, pa bismo sad trebali dodatno plaćati premala i preuska parkirna mjesta? Vjerujemo da je ovo plan da se uvede naplata parkinga u cijelom Zagrebu.“, izjavio je vijećnik gradske četvrti Tomislav Palac.

Ovo je dokaz da građani u Zagrebu skupo plaćaju očajno lošu uslugu.

„Nevjerojatno je da se sve odluke u gradu donose po principu treba li gradonačelnikovim ortacima posao ili prema tome jesu li stanovnici nekog kvarta već toliko ljuti da fizički prijete gradonačelniku. Riječ je o velikoj sramoti, uvodi se naplata parkinga koja ne rješava nedostatak samih mjesta. To nema veze s uslugom, nego se akumuliraju sredstva kojima će se kasnije financirati gradonačelnikove aktivnosti u Gradskoj skupštini. Most će se boriti protiv svih nameta u Zagrebu, jer oni služe jedino za hranjenje parazitskog sustava koji apsolutno nikome ne pomaže.“, zaključio je organizacijski tajnik Mosta i vijećnik mjesnog odbora Natko Felbar.


Komentari