Marko Sladoljev ‘Vidjeli smo nedavno kako sustav staje iza policajaca kad je u pitanju vrijeđanje pa nikome ne pada na pamet gađati policajce kredom u glavu’

Saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev poziva pučku pravobraniteljicu da stane u obranu prava i digniteta učitelja i profesora, kao i cijele struke te sindikate na ujedinjenje oko zaštite učitelja kako bi se što snažnije zalagali za karakterizaciju napada na učitelje kao napada na službenu osobu.

Sladoljev poziva i prosvjetnu inspekciju da uzme u obzir okolnosti pod kojima se dogodio čin profesora Franje Dragičevića te njegov dugogodišnji dosadašnji rad bez takvih reakcija.

“Potresna svjedočanstva na društvenim mrežama dokaz su sustavnog zanemarivanja dobrobiti učitelja i profesora, koje je sada eskaliralo u obliku lošeg postupka profesora Dragičevića. Pučka pravobraniteljica treba reagirati u svrhu zaštite svih učitelja, ne samo njega, jer je u najmanju ruku neprikladno da visokopozicionirani pojedinci u medijima govore da učiteljima treba pažnja ili da su sami odabrali svoj “poziv”, pa neka trpe. Učiteljima treba sustav koji će ih zaštititi, ne pažnja. Što se poziva tiče, vidjeli smo nedavno kako sustav staje iza policajaca kad je u pitanju vrijeđanje, pa nikome ne pada na pamet gađati policajce kredom u glavu, loviti ih nožem, jer su krivo pogledali njihovo dijete ili reći da je u policijskom pozivu normalno da se susreću s nasiljem, pa ga trebaju i prihvatiti. Ako profesor Dragičević dobije otkaz, sindikati se trebaju ujediniti oko zaštite učitelja, pa i putem prosvjeda, kako se ovakvi slučajevi više ne bi događali”,  izjavio je Sladoljev.


Komentari