Marko Sladoljev: ‘Bandić novac od odvoza otpada koristi za plaćanje tuđih dugova’

Marko Sladoljev je komentirao otpis dugova režija milijunašima. Podsjetimo, Milan Bandić je prije tri mjeseca da neće opraštati dugove “onima koji imaju”, ali se ipak ispostavilo da je. Dopis prenosimo u cijelosti.

“Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najnovijim potezom ponovno je dokazao da ne posjeduje niti najmanju razinu odgovornosti prema svojim sugrađanima.

Kako su prenijeli brojni mediji, gradonačelnik je dugove za režije u iznosu do 10 000 kuna oprostio nizu sumnjivih poduzetnika, a da pritom nije vodio računa o imovinskom cenzusu kako bi tu mjeru iskoristili potrebiti i socijalno ugroženi građani. Tom prilikom prekršio je i vlastito obećanje da će se pod materijalnom i kaznenom odgovornošću potpisivati izjava o imovini.

“Dok priprema novi udar na građane kroz poskupljenje odvoza otpada u Zagrebu, gradonačelnik Bandić novac tih istih građana koristi za podmirenje dugova različitih sumnjivih poduzetnika. Razina apsurda u ovome gradu raste iz dana u dan, osim što plaćamo izgradnju žičare skuplje od najmodernije švicarske žičare ukrašene kristalima, sada i milijunašima plaćamo račune za režije. Hoće li i na ovaj potez gradonačelnik reći da je postupio u skladu sa svojom savješću?”, poručio je saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Marko Sladoljev. “


Komentari