Markić o odgodi ukidanja mjere roditelj odgojitelj: To je potvrda da Tomašević i Dolenec nisu govorili istinu

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Ovog ponedjeljka donesena je važna odluka za korisnike mjere roditelj odgojitelj. Visoki upravni sud privremeno je obustavio ukidanje te mjere u Zagrebu. Slijedom toga, od 1. svibnja roditeljima odgojiteljima isplaćivat će se novčana naknada, kao i do sada, odnosno u visini od 4.800 kuna, sve dok sud ne donese konačnu odluku.

Navedeno je za Novu TV komentirala Željka Markić iz udruge U ime obitelji.

“Ovo je sigurno jedan važan korak za nas. Sud je prepoznao da se radi o velikom broju ljudi, da je šteta koja se nanosi tim obiteljima jako velika i da je pravni sadržaj, naši argumenti, da su kompleksni”, istaknula je.

Markić kaže i da je odlukom Visoko upravnog suda potvrđeno da je “ono što su Grad i Tomašević tvrdili – da roditelji odgojitelji nemaju pravno uporište, da nisu iznosili istinu”.

Također navodi da gradonačelnik Tomislav Tomašević i dogradonačelnica Danijela Dolenec mjesecima iznose neistine.

“Ova odluka je potvrda da dosad nisu govorili istinu”, ističe.

Na tvrdnju Dolenec da se na njihove pozive za suradnju odazvalo malo korisnika mjere roditelj odgojitelj, Markić odgovara:

“Gradonačelnik nije napravio analizu statusa korisnika mjere. Mi smo ga na to upozoravali prije nego je donio odluku o ukidanju mjere. Onda su prvo ukinuli mjeru pa su se nakon dva mjeseca javili korisnicima kojima su oduzeli njihova prava da im ispunjavaju anketu. Pa tko bi to pametan napravio, to je potpuno logično da ljudi u njih više nemaju povjerenja”.


Komentari