Marija Selak Raspudić u Saboru ‘oplela’ po Tomaševiću zbog novog modela naplate otpada: ‘Gradonačelniče, svaka čast na transparentnosti’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U slobodnom saborskom govoru zastupnica Most-a Marija Selak Raspudić prozvala je zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog trenutka uvođenja novog modela naplate odvoza otpada u Zagrebu.

„Većinu građana novi će model zbrinjavanja otpada stajati više. Ne možemo mi tako malo otpada proizvesti koliko oni skupo mogu naplatiti“, izjavila je Selak Raspudić.

Također je prigovorila Tomaševiću što se sjetio dizati cijene komunalnih usluga u trenutku sve veće inflacije, rasta cijena hrane, struje, proljetnog rasta cijene plina. Raspudić kaže da je najava novog modela pokazala da je zagrebački gradonačelnik  „na putu da nadmaši visoke HDZ-ove standarde u obmanjivačkom načinu upravljanja životima građana“, pokazujući to na primjeru „tajminga“ kada novi model odvoza stupa na snagu, a to je 1. srpnja.

Zastupnica Most-a tvrdi da tada većina građana ima manje volje za pritužbe jer odlaze na ljetovanje. Upozorava da će se cijena novog modela otpada vidjeti tek na jesen, a onda ‘pojeo vuk magare’, kazala je.

“Gradonačelniče, svaka čast na transparentnosti i socijalnoj osjetljivosti”, poručila je Selak Raspudić Tomaševiću.

Prozvala je i platformu Možemo! zbog načina na koji je reagirala na sramotni komentar Josipa Jagića, savjetnika te platforme.

“Propagandu im kreira osoba koja smatra da je ubijanje katoličkih svećenika odlika dobrih starih vremena. ‘Možemovci’ se nisu pokazali principjelnima i nisu raskinuli suradnju s dotičnim, oni su tek osudili pojavu, a spasili druga”, izjavila je Selak Raspudić.


Komentari