Marasu sumnjivi Bandićevi stanovi: ‘Neka USKOK ispita odnos njega i Šelendića’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Nakon otkrića RTL-a da je kći zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića 15 godina besplatno živjela u stanu poduzetnika Željka Šelendića koji je odradio i brojne poslove s Gradom Zagrebom, oglasio se Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Maras je pozvao USKOK da preispita odnos Bandića i Šelendića. Također, traži da se premijer Andrej Plenković očituje računa li i dalje na Bandića kao koalicijskog partnera.

“To oslikava na koji način se upravlja Zagrebom zadnjih desetak godina. To nije normalno građanima, nije normalno nama a izgleda da je normalno premijeru Plenkoviću. Njemu, samoprozvanom borcu protiv korupcije, očigledno odgovara da mu rame uz rame stoji Bandić”, poručio je Gordan Maras na nedjeljnoj konferenciji za novinare.

Dodao je i da postoje indicije da je iz gradskog proračuna izvučeno 10 milijardi kuna, ali i da zapošljavanjem bivših djelatnika USKOK-a gradonačelnik Bandić uspješno utječe na istrage tog tijela.

Sporni stan u centru u centru Zagreba kojem živi Bandićeva kći kupila je gotovinom njegova supruga Vesna od Šelendića krajem godine, no kako je objavljeno u medijima, po vrlo povoljnoj cijeni – manje od 1500 eura po kvadratu.

Bandiću stan koristi od od listopada 2005., dok najam Šelendiću nije plaćao, već samo režije.

Zanimljivo, Željko Šelendić sporni je stan kupio 2005., iste godine kad je mimo natječaja dobio posao s Gradom Zagrebom za izradu stolaca u Lisinskom, o kojemu su svi govorili nakon što je izbio požar.


Komentari