Maras u Saboru ‘zaprijetio’ Bandiću: ‘Ako treba, i fizički ćemo te spriječiti’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Gordan Maras imao je pravi mali performans danas u Saboru

“E nećeš, Bandiću”, poručio je u četvrtak zagrebačkom gradonačelniku SDP-ov zastupnik Gordan Maras, referirajući se na najave da će se u zagrebačkom Resniku graditi veliki centar za gospodarenje otpadom, u Brezovici najveća kompostana u državi, a u Podsused-Vrapču reciklažno dvorište građevinskog materijala.

“SDP će čvrsto stati iza građana, osobno ću stati iza njih i nećemo dozvoliti da Bandić od Zagreba radi grad koji će ‘vrtiti biznis’ nekolicini tvrtki na smeću, a ugrožavati zdravlje sugrađana i budućnost i okoliš Zagreba”, najavio je Maras iz Sabora.

Podsjetio je kako je u tijeku rasprava o studiji utjecaja za okoliš Plana za gospodarenje otpadom, te ustvrdio da “Bandić, na konto biznisa velikih firmi, želi ugroziti zdravlje građana Zagreba”. To mu ne smijemo dozvoliti, rekao je sa saborske govornice te plan i studiju bacio u obližnji koš, na recikliranje.

“Biznis, investitori kojima spalionice i odlagališta gore svake godine barem jednom, ne smiju Bandiću biti važniji od građana”, istaknuo je.


Maras je upozorio što bi izgradnja spomenutih centara i kompostane značila.

U Brezovici će svakih 20 minuta proći kamion sa smećem, čestice i prašina iz Podsused-Vrapča ići će 10 kilometara uokolo, ustvrdio je te pozvao da se pogleda čije je vlasništvo zemlja oko cementare, pa će, kaže, sve biti jasno.

“U ime više od 10 tisuća potpisa prikupljenih u Podsused-Vrapču, u Resniku i Brezovici, i to što radiš neće proći”, poručio je Maras gradonačelniku Bandiću.

Podržavamo ljude i ako treba s njima ćemo i fizički spriječiti ovo što je Bandić naumio, rekao je SDP-ov zastupnik.

Komentari