Maras opleo po vladajućima: ‘Bandić i Plenković su jad i čemer hrvatske politike’

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras prozvao je u četvrtak premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Učinio je to nakon što je HDZ amandmanima na izmjene GUP-a ponovno odgodio odluku oko GUP-a. “HDZ je danas ponovno odgodio svoju odluku. Plenković je kralj prolongacije i kralj nedonošenja odluka, jadno je kako u Zagrebu obnašaju vlast HDZ i Bandić i kako ne slušaju građane”, poručio je Maras na konferenciji za novinare ispred Gradske skupštine.

Maras je istaknuo da na inicijativu SDP-a oporbeni gradski zastupnici traže referendum o GUP-u. “Ne očekujemo od HDZ-a podršku, ali neka građani vide tko je za to da oni odlučuju, a tko je za to da interesi kumova i određenih lobija imaju od GUP-a koristi. S te strane, mislim da je građanima sve jasno i da je dosta ove politike”, poručio je Maras.

Na pitanje misli li da će gradonačelnik Milan Bandić pristati na 15 HDZ-ovih amandmana, Maras kaže kako je to “samo politička igra“. “Smiješno je da smo mi u Hrvatskoj danas taoci odnosa Bandića i Plenkovića, hoće li Bandić podržavati Plenkovića u Saboru i hoće li Plenković podržavati Bandića u Gradskoj skupštini”, kaže Maras.

“To je jad i čemer hrvatske politike, to su Bandić i Plenković”, zaključio je šef zagrebačkog SDP-a.

Komentari

loading...