LOVRIĆ PORUČIO PETEKU DA JE I SDP NA VLASTI: ‘Ne. Koalicija u Gradu ne postoji. Suradnja u Skupštini dva kluba i tu je kraj’

Renato Petek (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Bivši pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić i SDP-ov Renato Petek sukobili su se u emisiji na Z1 televiziji oko toga postoji li u Zagrebu koalicija između platforme Možemo i SDP-a. Video trenutka sukoba je na svojoj Facebook stranici objavio Petek.

“Koalicija SDP-a i političke stranke Platforma Možemo! u Gradu Zagrebu ne postoji. Postoji sporazum o suradnju dvaju klubova u Gradskoj skupštini. Ovo je dio rasprave sa savjetnikom gradonačelnika Tomaševića, Ivicom Lovrićem”, napisao je Petek uz video.

Sukob u emisiji je krenuo nakon što je Petek bocnuo Lovrića.

“Samo sam se želio zahvaliti gospodinu Lovriću. Ipak mi kao građani izdvajamo i za vašu plaću na mjestu savjetnika tako da je dobro da možete podijeliti s nama informacije. Jer vi ipak sjedite do gradonačelnika, praktički u uredu ste, dio ste ureda, tako da imate više informacija nego mi zastupnici”, rekao mu je Petek.

“Sad na ovo moram reći. Gospodine Petek, vlast u Zagrebu su vaša SDP i koalicija Možemo ili kako se oni već zovu, platforma ili stranka. Prema tome, vi ste u vlasti. Vi se ovdje izvlačite da ne znate. Itekako dobro poznate situaciju. Samo ja znam da vam nije ugodno reći eto. Pa rekli ste i neki su SDP-ovci postali direktori. Pa nisu oni slučajno. Pa gospodin Hajdaš Dončić ih je kadrovirao. Znamo lijepo kako ide. Vi to znate jako dobro. Tu vas malo eskulpiram. Nije gradska organizacija SDP-a kadrovirala, nego s državne razine. Predsjednik SDP-a i znamo tko je to određivao. Znate i vi to jako dobro pa recite to javnosti”, odgovorio mu je Lovrić.

Petek mu je uzvratio da ako je nešto problematično, neka to prijavi institucijama, da je on prijavljivao dok je Lovrić bio na funkciji te da i dalje prijavljuje.

“Da, da, prijavljuju i sada vidite. Međutim, ali nemojte govoriti da nešto ne znate što znate. Znate jako dobro, ali pokušavate nekako pobjeći od te pozicije da vi trenutno, ne samo gospodin Tomašević, ne samo Možemo, nego i SDP upravlja Gradom Zagrebom. I to vrlo loše”, kazao mu je Lovrić, a Petek odgovorio da to mora dokazati.

“Ne. Koalicija u Gradu Zagrebu ne postoji. Suradnja u Skupštini dva kluba i tu je kraj, dalje nema”, rekao mu je Petek.

Komentari