Ljupka Gojić prozvala gradsku vlast ‘Svojevremeno su se u kampanji i fotografirali kraj naše terase’

Photo: Instagram

Nakon što je u petak na svom Instagramu upoznala javnost kako mora micati terasu svoje slastičarnice zbog novog zakona, 39-godišnja manekenka Ljupka Gojić u nedjelju je objavila nove informacije o cijelom slučaju.

U novome statusu, prozvala je gradsku vlast, a na to se odlučila zbog, kako kaže, medijskog interesa, te je htjela iznijeti nekoliko činjenica, uključujući i pokušaj razgovor s mjesnim odborom Knežije.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“Naime, parkirna mjesta su vlasništvo Grada Zagreba i svaki vlasnik ugostiteljskog objekta ima zakonsko pravo zatražiti od grada tri, četiri ista za prenamjenu… Tako smo i mi regularnim putem predali zahtjev i grad nam je u najam dao tri parkirna mjesta na kojima smo mogli napraviti terasu po točno zadanim kriterijima te poslao račun za najam… Terasu smo napravili, za nju smo potom svojevoljno PLAĆALI NAJAM, a posto se na Knežiji inače ne plaća parking (i sretni smo da je tako) mi smo, dakle, uplaćivali novac u gradski proračun. Sadašnja zagrebačka garnitura vlasti se svojevremeno u kampanji i fotografirala kraj naše terase, a potom ‘zamahnula’ rukom u znak ‘čišćenja’ iste, odnosno u znak onoga sto planiraju napraviti ukoliko dođu na vlast. Nije nas, stoga, uskoro iznenadilo negativno rješenje koje je stiglo, točnije rješenje Grada da nam se odbija produženje Ugovora za ovu godinu.
Došlo nam je, dakle, konačno rješenje da terasu fizički uklonimo, mi smo to i učinili, jer je takav ZAKON, a mi smo LEGALISTI te nismo imali namjeru stvarati problem oko toga… Međutim, imali smo pravo na žalbu i poslali smo ju… Odgovor na žalbu nikada nije došao. Dakle, uklonili smo dio našeg objekta u koji je uloženo puno vlastitih sredstava (jer smo za izgradnju istoga imali rješenje Grada), bez da nam je naknadno došao i jedan jedini odgovor vladajućih na žalbu. Prije toga, pokušali smo razgovarati s Mjesnim odborom Knežije, dali smo svoj prijedlog da financiramo na jednoj zapuštenoj gradskoj površini čak 20 parkirnih mjesta u zamjenu za ova tri; dakle zajednica bi bila bogatija za 17 parkirnih mjesta. Dok god oni ne smisle sto ce napraviti na tim zapuštenim mjestima (a zapuštena su 40 godina) bili smo spremni financirati i izgradnju dječjeg parka, gdje bi opet zajednica imala korist, ali i tu smo naišli na zid… Naime, rečeno nam je da mi kao privatnici ne možemo financirati izgradnju bilo čega… Bili smo spremni napraviti sve da svi budu zadovoljni i da nam Knežija izgleda još ljepše i da nitko nije zakinut… 💚”, objavila je Ljupka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ljupkagojicmikic (@ljupkagojicmikic)

Podsjetimo, Ljupka je slastičarnicu Jolie Petite Patisserie u Ujevićevoj ulici na zagrebačkoj Knežiji otvorila prije nekoliko godina nakon povratka iz Japana.

Komentari