KREĆU KAZNE! Gradonačelnik pojasnio kako će se znati tko ne koristi ZG vrećice: ‘Od kamere do sadržaja vrećice’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U utorak u 11 sati gradonačelnik Tomislav Tomašević je zajedno sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaet u posjeti Arheološkom muzeju gdje su u tijeku radovi na završnoj dazi obnove. U obilasku im se pridružio i ravnatelj Sanjin Mihelić. Trenutno su radovi na sanaciji drugog kata muzeja čiji je završetak predviđen u svibnju ove godine.

“Izražavam sućut svim ljudima u Turskoj i Siriji. Vjerujem da mnogi građani Zagreba znaju zbog situacije koju smo i mi imali, kao građani Petrinje i Siska, a ovo je puno gore. Javna vatrogasn apostrojba je ponudila Vladi kako može pomoći u ovoj situaciji”, rakao je gradonačelnik nakon predstavljanja radova u Atheološkom muzeju koji je također stradao u potresu.

Od 2 milijuna eura, 1,2 milijuna je povućeno iz osiguranja, rekao je gradonačelnik i dodao da se iz Fonda solidarnosti može povući razlika, dok će Grad financirati cjelovitu obnovu, fasadu i sl.

“Najzahtjevniji dio obnove bio je cjelovitost pristupa, čitava je zgrada bila oštećena, najoštećeniji je bio treći kat”, rekao je ravnatelj Mihelić i rekao je kako je kako se na početku činilo kako je sve razbijeno, ali kako je 100-tinjak predmeta pretrpjelo najteža oštećenja, 30-ak predmeta je u Pragu na restauraciji.

Kazne zbog nekorištenja ZG vrećica

“Do sada je podijeljeno nekoliko stotina kazni, ali prije toga je išlo preko 2 tisuće upozorenja. Redari su pri kršenju pravila se zatekli na tom mjestu pa kad bi vidjeli na licu mjesta su kaznili.

Radnici Čistoće na različite metode mogu utvrditi identitet, od kamera do sadržaja vrećica”, rekao je gradonačelnik kako će uhvatiti prekršitelje.

Najavio je kako će ovaj mjesec već dolaziti kazne s računima od siječnja, što znači da se ova odluka primjenjuje od početka nove godine.

Fontane 

“Brojni će gradovi izraziti sućut, tako će i Zagreb večeras odati počast na fontanama, prikazom turske i sirijske zastave”, najavio je Tomašević i ponovio kako je Grad ponudio Vladi svoju pomoć.

Odšteta

Gradonačelnik je najavio kako će građani čiji su automobili stradali u nedavnom nevremenu, imati pravo na odštetu.

“Imaju pravo na odštetu, trebaju se obratiti Gradu Zagrebu sa zahtjevom za procjenu štete pa će se vidjeti je li drveće u programu osiguranja ili nije”.

 

 


Komentari