KOSTOPEČ OŠTRO: ‘Herman ne bi trebao voditi zagrebački HDZ zbog suradnje s Bandićem’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Unutarstranački izbori sve su bliže, a kandidat za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a Pavo Kostopeč održao je konferenciju za medije povodom toga. On smatra da njegov protukandidat, Mislav Herman ne bi trebao dobiti novi mandat s obzirom na suradnju koju je imao s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Upozorio je da je Herman dugi niz godina surađivao s Bandićem i ustvrdio kako ta činjenica koči oporbenu političku poziciju stranke na razini grada, jer većina istupa HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini završava kontraodgovorom “pa vi ste za to glasali i dizali ruke”.

“Kad vas ljudi gledaju, u vama vide suradnju s pokojnim gradonačelnikom, vaše ruke koje ste dizali na sve njegove proračune, izmjene proračuna, amandmane…”, upozorava Kostopeč.

Smatra da bi bilo dobro da svi HDZ-ovci koji su usko surađivali s Bandićem, nisu nositelji stranačke gradske politike u aktualnom mandatu.

“Zato mislim da bi izbor našeg tima na čelo zagrebačkog HDZ-a bila pobjeda svih Zagrepčanki i Zagrepčana, jer bi dobili jasnu opoziciju, a uz ozbiljan rad i prvu političku platformu za kratko vrijeme”, poručio je Kostopeč o predstavio svoj tim u kojem se nalaze Helena Melovnik Zrinjski, Davor Laura, Ninoslav Vranješ i Josip Komšo kao kandidati za potpredsjednike gradskog HDZ-a.

U kampanju je ušao sa sloganom “Promjena dolazi“, a ističe da ako on pobjedi, to će biti i pobjeda državnih sastavnica HDZ-a i vrha stranke.

Kostopeč je izvijestio kako je predložio Hermanu da se u iduća dva tjedna javno sučele kako bi članovi stranke mogli dobiti bolji uvid u njihove programe. Herman je navedeno prihvatio.

S obzirom na to da se u Hermanovom timu nalaze dva ministra, novinari su upitali Kostopeča znači li to i da premijer stoji iza aktualnog predsjednika zagrebačke organizacije.

Kostopeč je na to kratko odgovorio.

“Ako bi vaše spekulacije prihvatili kao čvrste činjenice, da to nisu njihove kandidature nego da ih se na neki način kandidira, onda ljudima koji su prvi dužnosnici, a i čovjeku koji vodi tim, a dosad je bio predsjednik Gradskog odbora, zapravo oduzimate samostalnost u političkom odlučivanju i vlastitom javnom djelovanju. Ja nikad ne bih išao tako široko”, zaključuje.


Komentari