KONAČNO SE DOZNALA ISTINA! Evo koliko je Tomašević do sada potrošio u kampanji i odakle mu novac

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

“Za potrebe kampanje za zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića do sada je utrošeno 741.598,11 kuna, a putem donacija građana i pravnih osoba za kampanju je prikupljeno 250.668,64 kuna”, izvijestila je danas platforma Možemo!.

Platforma Možemo s koalicijskim partnerima predala je u petak, 21. svibnja, drugi financijski izvještaj vezan za financiranje kampanje za gradonačelnika Grada Zagreba, sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma.

U njemu stoji da je do sada, za potrebe kampanje za gradonačelnika, utrošeno 741.598,11 kuna. Primljeno je donacija od 631 fizičke i pravne osoba, a prosječni iznos donacije iznosio je 397,25 kune. Ukupno je do sada putem donacija građana i pravnih osoba za kampanju za gradonačelnika prikupljeno 250.668,64 kuna.

Predstavnici zeleno-lijeve koalicije su izvijestili i da njihov financijski izvještaj još jednom pokazuje da se njihova kampanja i dalje temelji na manjim pojedinačnim donacijama građana, odnosno pokazuje široku potporu građanki i građana.


“Kampanja smo s najvećim brojem malih donacija primljenih od građana. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su donirali, kao i onima koji će to činiti i u narednim danima kampanje”, stoji u priopćenju u kojemu su objavili i tablicu na kojoj su usporedili svoje iznose donacija sa Škorinim.

Usporedni pregled ukupnog broja donacija, broja donatora i prosječne donacije s drugim kandidatom (temeljen na objavljenim financijskim izvještajima stranaka):

Photo: Možemo!

Komentari