KOCKA JE KONAČNO BAČENA! HDZ pronašao svog kandidata za gradonačelnika metropole

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon mnogobrojnih propalih pregovora i odustajanja u posljednji tren, HDZ je konačno pronašao svog kandidata za prestižnu titulu gradonačelnika Zagreba.

Odluka je donesena na sjednici Gradskog odbora HDZ-a Zagreb, a u srijedu je vodeća stranka odlučila da je njihov adut upravo Davor Filipović, izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu, zastupnik u Gradskoj skupštini, predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih šuma, ali i tajnik zagrebačkog HDZ-a.

“Ambiciozan je, ali isto tako vrlo realan. Dakle, njegova ambicioznost nije pretjerana ili utemeljena na krivim pretpostavkama. U političkim raspravama zna biti vrlo oštar. U Gradskoj skupštini, od svih zastupnika HDZ-a, on je ulazio u najjači fajt s gradonačelnikom Bandićem”, opisao ga je Drago Prgomet, bivši predsjednik Gradske skupštine i posljednji gradonačelnički kandidat HDZ-a koji je na izborima 2017. godine izgubio u prvom krugu kad je osvojio samo 5,6 posto glasova za Jutarnji.

No, politički analitičar Žarko Puhovski nije oduševljen Plenkovićevim drugim izborom.

“HDZ ima nepoznatog kandidata, kandidata koji je, kako ja to kažem, ‘drakula’ jer isisava iz stranke umjesto da daje stranci”, komentirao je danas Puhovski.

Podsjećamo, predsjednik Fonda za obnovu Zagreba Damir Vanđelić prvotno je trebao biti kandidat HDZ-a, a sami pregovori su trajali mjesecima. No, nedavno je “odustao od bitke za Zagreb” jer mu je najvažnija obnova grada.


Komentari