KLISOVIĆ OTKRIVA: ‘Obnova vodovodne mreže dugo će trajati’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović u studiju N1 televizije komentirao je aktualna događanja u Zagrebu te se osvrnuo na današnju gužvu na obilaznici kao i infrastrukturu Zagreba.

Infrastruktura je neodržavana

“Infrastruktura koju koriste Zagrepčani stvarno je neodržavana i kao takva sada pokazuje svoje pravo lice. Godine i godine, da ne kažem desetljeća neodržavanja prometne infrastrukture i sve druge sada dolazi na naplatu”, izjavio je Klisović i osvrnuo se na kolonu na obilaznici koja je nastala zbog tehničkih problema na mostu Sava.

“Ovaj most mislim da nije u ingerenciji Grada nego Hrvatskih autocesta, ali ga Zagrepčani koriste i od interesa je za Zagreb. Jako nam je stalo da mostovi budu sigurni”, poručio i dodao da će inzistirati da se napravi procjena infrastrukture koja utječe na sigurnost građana.

Ističe i da se ne smije dogoditi da se godinama ne održava infrastruktura te da je to razlog zašto je došlo do puknuća cijevi na Trešnjevci.

Obnova vodovodne mreže će dugo trajati

“Ne mogu sada političari reći što i kako ćemo popraviti, u kojim rokovima i koliko će to koštati. Tu će se uključiti struka, napravit će plan obnove infrastrukture, a onda ćemo iznaći sredstva za taj veliki strateški posao”, poručio je Klisović i dodao da je nužna velika rekonstrukcija Zagreba te da će tražiti i druge izvore financiranja poput Europskih fondova. Poručuje da će vidjeti koliko država može pomoći te da je odnos između Grada i vlasti na nacionalnoj razini važan.

“Koliko će trajati rekonstrukcijska obnova cijele vodovodne mreže u Zagrebu, to mi je teško reći, to će se raditi u etapama i dugo će trajati. Tome će se pristupiti vrlo ozbiljno, uvažavajući struku. Idemo iskoristiti priliku da moderniziramo vodoopskrbu”, zaključio je.


Komentari