Klisović kakvog još niste vidjeli zagrmio zbog dugova školama: Tražit ću da pitanje prehrane i energenata postane najprioritetnije!

Foto: Marko Lukunić

Na održanoj presici povodom sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, predsjednik Joško Klisović osvrnuo se na problem neplaćenih računa u zagrebačkim školama.

Isplivali neplaćeni računi

Naime, škole su se našle u ozbiljnim financijskim problemima nakon što im Grad Zagreb nije isplatio sredstva. Tako su ravnatelji novac za pokrivanje troškova iz ožujka dobili tek u kolovozu, zbog čega se boje ovrha i još težih financijskih problema.

Žurni plan

Klisović je uputio oštru kritiku, komentiravši kako je uočio da je to loša praksa koja po njegovim spoznajama traje dugo, uvidom u račune, negdje od proljeća.

“Tražit ću da se pitanje prehrane i pitanje energenata digne na listi plaćanja i da to postane najprioritetnije od Grada prema školama.” Nadodao je kako u školama želi mir, mir kod ravnatelja, mir kod profesora i roditelja i da nitko od njih ne smije biti opterećen tim pitanjima.

Od gradonačelnika će tražiti žurni plan isplate, da se gradonačelnik očituje o tome što je moguće učiniti, a on će mu nakon toga dati povratnu informaciju koliko je zadovoljan tim planom.

“Ne želim nikakvu nervozu i ovrhe, škole moraju funkcionirati u apsolutnom miru kako bi našoj djeci dale obrazovanje kakvo trebaju u 21. stoljeću i tu nema kompromisa!” zaključio je Klisović.


Komentari