KGK ZA GRADONAČELNICU? Poznata političarka komentirala aktualnu situaciju u Zagrebu i ostatku zemlje

Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Sandra Benčić, saborska zastupnica platforme Možemo! komentirala je kandidate za lokalne izbore i aktualnu političku situaciju u zemlji, pa kaže kako nisu iznenađeni odlukom da Damir Vanđelić neće biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba jer im je jasno da HDZ čvrsto stoji uz Milana Bandića, a i njihova koalicija u Zagrebu je čvrsta.

“To nam je potvrda da HDZ čvrsto stoji uz svog jedinog kandidata – Bandića”, govori Sandra Benčić u emisiji N1, a dotaknula se i šuškanja da bi kandidatkinja HDZ-a mogla biti bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

“Par mjeseci prije izbora traži kandidate i u obliku medijskih balona pucati ih van da vidi kako javnost prihvaća, meni je to neozbiljno. Kandidat koji će naslijediti Zagreb mora biti netko tko poznaje grad i njegove potrebe, osoba koja poznaje gradsku politiku. Kad čujem da traže kandidate kao da su zečevi u šumi, nije mi to baš jasno”, kaže.

Dodala je kako misli da se Joško Klisović iz redova SDP-a nikad nije bavio gradskom politikom i smatra da ne bi mogao dobiti povjerenje Zagrepčana.

“S obzirom na stanje u Zagrebu , taj tko ga preuzme mora biti plug and play – od prvog dana moraš imati jasne planove što raditi, a to je korak na kojem mi jesmo.”

Dodaje da će sa svojim programom izaći u vrijeme kampanje, a na politikama za grad Zagreb oni rade još od 2017. godine. “U kampanji smo duže vrijeme, za nas je kampanja razgovor i druženje s građanima s kojima radimo ankete i s kojima dizajniramo rješenja. Kroz komunikaciju s njima, oni već znaju koja nam je vizija i koji su naši planovi”, rekla je.

Prokomentirala je Sandra Benčić i imenovanje Martine Dalić na čelo Podravke, i rekla kako se nada da Podravka neće završiti kao Agrokor.

“Evidentno je da je bazen Plenkovića s ljudima koje može postaviti na određena mjesta sve manji… Sad se reciklira i Martina Dalić”, rekla je Benčić.

Komentari