KEKIN UZVRAĆA UDARAC HUIĆU: ‘Javna isprika za notornu laž je minimum koji očekujem’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL, Luka Stanzl/PIXSELL

“Potres je ‘razdrmao’ stan obitelji Kekin”, poručio je u nedjelju Davor Huić, reagirajući na ideju Nove ljevice o obnovi Zagreba nakon potresa. Naime, prijedlog stranke je da se izdvoji 0.5 posto neto plaća 1.5 milijuna zaposlenih građana Hrvatske, čime bi se namaknula gotovo jedna trećina potrebnih sredstava za obnovu potresom pogođenog prostora, i to pod uvjetom sto posto transparentnog upravljanja i trošenja tih sredstava.

No, osnivaču udruge poreznih obveznika Lipa to se nikako nije svidjelo pa je naum nazvao “političnom filozofijom salonske ljevice”.

Ivani Kekin, prozvanoj čelnici Nove Ljevice, nije dugo trebalo da uzvrati udarac pa je na svome Facebooku “političku filozofiju Davora Huića objasnila u jednom koraku”.

“Ako nemaš argument izmisli ga!

Davor Huić danas je na svom Facebooku objavio, a HINA prenijela notornu laž kako su Kekini ušli u politiku kako bi im država obnovila stan.

Obzirom da sam istu malicioznu tezu višestruko demantirala u svim vodećim medijima, posljednji put kod Ace Stankovića u Nedjeljom u 2, nevjericu mi izaziva ideja da je Davor Huić ostao neokrznut činjenicama. Ipak, ukoliko je, mogao je došetati do moje zgrade, na kojoj ponosno stoji zelena naljepnica- kao dokaz tome da se stan Kekinovih neće obnavljati državnim novcem.

Javna isprika za notornu laž je minimum koji očekujem, a nakon toga prepuštam gospodina Huića da nastavi živjeti u svom fantasy landu u kojem solidarnost kao ideja ne postoji nego je uvijek zapravo lažna maska za vlastiti interes. Ja ću za razliku od njega, nastaviti neumorno raditi na tome da svoj san pretvorim u javu, a Hrvatsku u zemlju solidarnih, jednakih i sretnih ljudi”, poručila je Kekin.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=185960473306510&id=106615284574363

Podsjećamo, Huić je ideju Nove ljevice na svome Facebooku objasnio u tri-četiri laka koraka”.

“1. Potres koji je uzdrmao središte Zagreba, ‘razdrmao’ je i stan obitelji Kekin.

2. Mile Kekin u intervjuu kaže kako ih je upravo potres konačno natjerao da uđu u politiku.

3. Oboje pristupaju platformi Možemo, Nova ljevica itd.

4. Možemo se zalaže da država obnovi stanove oštećene u potresu bez imovinskog cenzusa (dakle i onima koji se nikako ne mogu podvesti pod socijalne slučajeve).

5. Ivana Kekin zagovara uvođenje novog poreza kako bi se osigurala obnova stanova oštećenih u potresu.

Dakle, najgrublji i najogoljeniji self-interest koji možeš zamisliti, ali zaogrnut u velike riječi – humanizam, solidarnost i empatija”, napisao je Huić ranije.

Hoće li uzvratiti, vrijeme će reći.


Komentari