NOVOSTI U HOLDINGU! Novi gradonačelnik postavio svoje ljude, stari otišli, a evo i tko stiže

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet u svojstvu članova Skupština Zagrebačkog holdinga sastali su se s u petak s Upravom ZGH-a na čelu s Anom Stojić Deban, a potom s Nadzornim odborom na čelu s Ljubom Jurčićem. Na sastancima su informirani o stanju u Zagrebačkom Holdingu i gubitku koji je nastao u 2020. godini.

N sjednici Skupština ZGH je razriješila dosadašnji Nadzorni odbor i Upravu Zagrebačkog Holdinga te imenovala Nadzorni odbor u djelomičnom sastavu od tri člana. Tako je predsjednica Nadzornog odbora postala Suzana Brenko, a članovi Ratko Bajakić i Damir Topić.

Imenovan je i djelomični sastav Uprave Holdinga od dva člana, tako je predsjednik Uprave postao Nikola Vuković, a član Uprave Ante Samodol.

Zagrebački holding d.o.o. i ovisna društva su, prema revidiranom konsolidiranom izvješću u 2020. godini, prvi put u posljednjih sedam godina iskazala ukupni sveobuhvatni gubitak od 305 milijuna kuna. S obzirom na zatečeno stanje potrebno je hitno i neodgodivo djelovanje kako bi se što prije počelo s restrukturiranjem. Neposredni zadaci nove Uprave su analiza postojećeg stanja, refinanciranje kratkoročnih obveza, kontrola i zaustavljanje nepotrebnih troškova te izrada podloga za restrukturiranje Holdinga, javljaju iz Grada.


Komentari