‘Kao ginekolog vam mogu reći da se samo rodio miš’ Herman o situaciji s pročelnicima i novoj vlasti u Zagrebu

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Održana je sjednica Gradskog odbora HDZ-a na kojoj je bilo vodstvo te stranke sa sjedištem u Zagrebu.

“Preksutra novi zastupnici biraju. Dogovorili smo kako će dva potpredsjednika će biti iz redova opozicije. 1 mjesto pripast će HDZ-u, a drugi potpredsjednički mandat će pripasti Domovinskom pokretu’”, ustvrdio je Mislav Herman nakon sastanka.

Mislav Herman će biti potpredsjednik skupštine, a predsjednik novoformiranog kluba gradskih zastupnika će biti Mario Župan. Svoj mandat u mirovanje stavlja Frane Barbarić, a za zamjenu je odabrana rotirajuća skupina zastupnika, a to su Vladimir Iviček, Damir Jelić te Kazimir Ilijaš.

Komentirao je i činjenicu da je u upravi Holdinga imenovan Ante Samobol kojeg se kritizira da je HDZ-ov kadar. Herman kaže “da je HDZ-ov kadar, sigurno ga ne bi imenovao Tomašević”.

Špekulacije o zabranama prema lokalnim čelnicima demantira i ističe da HDZ na razini države, pa i u Zagrebu, poštuje supsidijarnost. Dodaje i kako lokalni čelnici odlučuju što je najbolje.

Osvrnuo se i na djelomično formiranu upravu Holdinga, kao i članove odbora.

”To nas čudi, ne želimo znati kako Tomašević nema dovoljan broj stručnih ljudi”, kaže Herman.

Osvrnuo se i na to što se oko pročelnik još ništa nije dogodilo.

”Tresla su se brda, kao ginekolog vam mogu reći da se samo rodio miš”, smatra i dodaje da je najavljeni rebalans proračuna najveći test za Tomaševića.

Komentari