KANDIDATA NE MANJKA! Još se ne zna kad će izbori, no o ovim se imenima već ozbiljno razgovara

Foto: CROPIX

Iako se izbori za novog šefa zagrebačkog SDP-a ne očekuju prije proljeća iduće godine, gotovo da ne prođe dan, a da ne poraste broj kandidata za tu poziciju, piše u srijedu Večernji list.

Zasad je čak petero potencijalnih kandidata koji se vide na toj funkciji i razmišljaju o vlastitim kandidaturama za šefa SDP-a u Zagrebu. To je pak suprotno željama vodstva stranke na Iblerovu trgu, koje se nadalo da bi se u te izbore moglo otići bez “drame”, odnosno da bi se ovog puta svi možda ipak mogli pokušati dogovoriti oko jednog kandidata kako bi se izbjegle dodatne podjele.

Izbrisano više od 2000 članova

Takav način razmišljanja, iako za SDP potpuno utopistički, i nije bio nelogičan kada se uzme u obzir sve što je ta stranka u Zagrebu u protekle dvije godine prošla. Iz nje su brisani članovi, navodno njih više od 2000, a iz organizacije je u tim čistkama izbačen i tadašnji predsjednik Gordan Maras.

Predsjedništvo je nedavno izbacilo i Viktora Gotovca, dotadašnjeg predsjednika, pa sada organizaciju protekla dva mjeseca vodi v. d. predsjednika Branko Kolarić.

Upravo je Kolarić jedan od najozbiljnijih kandidata i za novog predsjednika zagrebačkog SDP-a . s obzirom na to da već sada slovi i za kandidata iza kojega bi mogao stati Iblerov trg. Izvori za Večernji kažu da on nije netko tko će raditi prevelike probleme kada su u pitanju odnosi s Možemo!, što je na Iblerovu trgu iznimno bitno s obzirom na to da računaju na zajednički izlazak na parlamentarne izbore.

Bivši ministar, pravnik…

Kompromisima je manje sklon pravnik Alen Čičak, koji također ozbiljno razmišlja o kandidaturi, a već je jednom bio u utrci za prvog čovjeka zagrebačkog SDP-a i izgubio od Gordana Marasa.

Da također razmišlja o kandidaturi za predsjednika zagrebačkog SDP-a potvrdio je i Renato Petek, SDP-ov zastupnik u Zagrebačkoj skupštini i jedan od žešćih kritičara Tomislava Tomaševića i Možemo!

Za izbore je navodno zainteresiran i bivši SDP-ov ministar rada Mirando Mrsić, koji je također već jednom bio u utrci za tu poziciju. Najveće iznenađenje među potencijalnim kandidatima je Igor Dragovan, bivši dugogodišnji glavni tajnik SDP-a.

Komentari