KANDIDAT ZA KOORDINATORA MOŽEMO: ‘Nisam ja baš previše popularan i to razumijem’

Foto: Zagreb.info

U subotu se održava izborna sjednica Skupštine stranke Možemo na kojoj će se izabrati vodstvo.

(UŽIVO) MOŽEMO BIRA VODSTVO STRANKE: ‘Naš je zadatak maknuti korupciju i HDZ s vlasti i to ćemo i učiniti’

U Hotelu Dubrovnik biraju se ljudi koji će stranku voditi naredne dvije godine, koje su vrlo važne u političkom svijetu. Iduće će se godine prvo održat izbori za EU parlament, slijede hrvatski parlamentarni izbori, a krajem 2024. građani će birati i novog predsjednika.

Kako su sami iz stranke objasnili, članovi i članice Možemo danas će birati dvoje koordinatora/ica stranke, 7 članova/ica Upravnog odbora i 30 članova/ica Vijeća.

Jedini protukandidat

Zanimljiv detalj ove izborne skupštine je činjenica da se odvjetnik Velibor Zaninović kandidirao za sva tri tijela stranke, kao jedini protukandidat Tomislavu Tomaševiću za koordinatora stranke, ali i za mjesto u Upravnom odboru te Vijeću Možemo. Pozornost javnosti na sebe je skrenuo komičnom objavom kandidature.

“Što se tiče mog dosadašnjeg angažmana u stranci, opće je poznato da sam hiperaktivan do te mjere da me treba obuzdavati na sastancima. Ne propuštam niti jedan sastanak i maksimalno koristim vrijeme koje mi je dopušteno. To znači – svaka tri mjeseca po tri minute. Ja bih želio mnogo više, ali mi ne daju. Da ne bi bilo zabune, riječ je o političkom angažmanu, a ne o sek*u. U mom slučaju, lako se zabuniti”, rekao je Zaninović.

Jedini protukandidat u utrci za koordinatora jutros je objasnio cilj svoje kandidature.

“Ja sam svoje postigao, ono što sam namjeravao i želio, da malo pomaknem stvari, malo ustajalu situaciju u Možemo, što mislim da je prerano jer smo mlada stranka, da se mirimo s nekim situacijama i da ne prihvaćamo nedostatke u vlastitoj politici.”

Govorio je i svojim šansama u utrci za koordinatora, kazavši kako si daje između 0 i 0.7 posto.

VLADARI ZAGREBA BIRAJU VODSTVO STRANKE! Promjene u vrhu Možemo uoči superizborne godine, SDP iščekuje pregovarače o koaliciji

“Bira se samo jedan koordinator. Sandra i Tomislav su apsolutno najbolji kandidati za to mjesto i ja ću glasati za njih”, iskren je.

Vjeruje kako ni u Upravni odbor ni Vijeće neće biti odabran, ali napominje da to ni nije bio cilj njegove kandidature.

“Kad ste na nekom višem položaju, onda vas ipak više slušaju. Viši položaj na koji sam se ja popeo je kandidatura. Nisam htio skrenuti pozornost prema van, nego unutar stranke, jer u samoj stranci nisam ja baš previše popularan i to razumijem. Ako govoriš kritički o nečemu, onda nisi popularan i zbog toga sam se kandidirao, da ipak i članstvo mogu bolje i s nešto više prostora prezentirati ono što smatram da treba mijenjati”, zaključio je.

Novoizabrani članovi upravnih tijela biti će objavljeni u 16:30 sati.

 


Komentari