Kalinić o Tomaševiću i suradnicima: Prije su se igrali s udrugama i oni bi trebali voditi jednu od najvećih tvrtki

Screenshot: HRT

Nakon prošlogodišnjih isticanja ogromnih dugova grada Zagreba, aktualna zagrebačka vlast u 2022. također nastavlja s mjerama štednje i financijskog oporavka.

Ukinuto je desetak gradskih ureda, a najavljeni su i valovi otkaza u zagrebačkom Holdingu.

Zbog najava kako će otkaze dobiti ne samo rukovodstvo, već i radnici, među njima čistačice i skladištari, gradonačelnik Tomislav Tomašević, umirivao je javnost, a još uvijek se čeka hoće li sindikati prihvatiti dokument,

Vezano uz mjere štednje, ali i vođenje Holdinga, HRT je u “Studio 4” za komentar pozvao Pavlu Kalinića, bivšeg pročelnika Ureda za upravljanje hitnim situacijama, koji je nova vlast ukinula.

Kalinić, koji je svoje gradsko djelovanje imao u mandatu Milana Bandića, ustvrdio je kako se po kontinuitetu može vidjeti da je svaka druga vlada sve više nekompetentnija. Istaknuo je kako glavnina ministara na državnoj razini nikad nisu ništa radili, a da je sada ista pojava, stigla i u Zagreb na lokalnoj razini.

 “Imate ljude u gradu kojima je posao praktički prvo radno mjesto, a prije su se igrali s udrugama i oni bi jednu od najvećih tvrtki, Holding, trebali voditi. Mislim da je to jednostavno nemoguće s obzirom na iskustvo s kojim su došli na te pozicije”, rekao je Kalinić HRT-u.

Dodao je i kako se u hrvatskoj oduvijek zapošljavalo po “babama i stričevima”. te da tu nema nikakve razlike niti za Zagreb niti bilo koje selo ili županiju.

“Činjenica je da Zagreb, otkako je došlo do promjene vlasti, sve manje i manje plaća svoje obveze onima koji rade neki posao za grad Zagreb. Neplaćanje je postalo veliki problem”, zaključio je Kalinić za HRT prethodno dodavši kako u Hrvatskoj kad go mislite da ne može biti gore, ipak postane gore.

 


Komentari