KAKVA PLJUSKA JELENI VELJAČI! Raspudić brutalno popljuvao glumicu: ‘U dan i pol se prosvijetlila, ovo je nedopustivo’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL, Marin Tironi/PIXSELL

“Smatram da je loše je ići u ishitrene promjene zakona. Svatko normalan u Hrvatskoj bio je potresen ovim teškim, bolnim, mučnim slučajem. Međutim, sustav je složen, jako je puno različitih konteksta i situacija i kad je riječ o zakonu, tu treba raditi hladne glave kako potaknuti ovim slučajem ne bismo napravili štetu na nekoj drugoj strani”, rekao je MOST-ovac Nino Raspudić, komentirajući smrt djevojčice Nikoll iz Nove Gradiške, kao i o val reakcija nakon tragedije.

Smatra kako je “očito da su neki ljudi krivi što je došlo do ovoga” te da je “netko donio katastrofalno lošu procjenu”. No, Raspudić tvrdi kako je nakon toga stvorena “loša atmosfera”.

“Mediji su pretjerali, nisu poštovali intimu djevojčice, udomitelja, socijalnih radnika, pa i biološke obitelji. Pumpala se atmosfera da su krivi ne samo konkretni socijalni radnici, za koje će se vjerojatno utvrditi da su napravili neke propuste, nego da su krivi svi socijalni radnici, pa i sustav kao takav. Pa smo čuli, evo, ‘svi smo krivi'”, pojasnio je za N1.

Najveći problem vidi u činjenici da je dijete vraćeno roditeljima.

“Ja nisam kriv. I niste vi krivi. Roditelji, izgleda majka je usmrtila to dijete. Ono gdje se može tražiti odgovornost je zašto je dijete koje je izuzeto iz obitelji vraćeno u obitelj u koju nije smjelo biti vraćeno. Tu treba jasno utvrditi krivca, a ne to koristiti za paušalne ocjene kompletnog sustava socijalne skrbi, pa tako i svih nas”, kazao je Raspudić, a onda se dotaknuo i Jelene Veljače.

Za početak, prozvao ju je nekvalificiranom osobom.

“Potpuno je nedopustivo da se nekvalificirane osobe sada miješaju u reformu sustava socijalne skrbi. Konkretno govorim o gospođi Veljači i njenoj inicijativi, koja se valjda u dan i pol prosvijetlila. Najprije daje odvratne, prostačke komentare na društvenim mrežama na sve ljude u socijalnom sustavu, da su uhljebi, psuje im krv i slično, a onda, dan i pol nakon toga ministar Aladrović nju prima, kao osobu bez ikakvih kvalifikacija, da se time bavi. Onda se pitamo kakvu poruku on time šalje ljudima u sustavu socijalne skrbi.”

“Po meni, to govori o jednoj potpunoj dezorijentiranosti ministra Aladrovića”, zaključio je, a za socijalne radnike dodao:

“Znamo primjere gdje su oni napadani, pa i usmrćivani.”

“Bojim se, nakon što se za nekoliko dana slegne, više se nitko neće očešati oko ovih problema u socijalnom sustavu”, zaključuje Nino Raspudić.

 

 

Komentari