Juričan pronašao novu metu: ‘Rektore Boras, donesite mi doktorat, idemo odmah na janjetinu’

Facebook / Želim biti Milan Bandić predsjednik RH

Redatelj Dario Juričan nastavlja zabavljati javnost po sada već dobro prepoznatljivom receptu. Nakon otvorenih pisama upućenih gradonačelniku Milanu Bandiću, premijeru Andreju Plenkoviću te predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću, ovoga puta na tapeti mu se našao rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras. Juričan ga je u svom stilu pozvao da mu dodijeli počasni doktorat, pritom iznijevši niz koruptivnih optužbi na račun rektora.

Juričan brutalno opleo po Bernardiću: ‘Ja te pozivam da izađeš iz ormara!’

“Poštovani rektore Boras, nakon što sam pročitao demanti Vašeg odabranog odvjetničkog ureda na tekst u kojem se govori o klijentelizmu na Sveučilištu, a koji u točki 15. doslovno kaže: “Nije točno da je Sveučilište potrebno očistiti od korupcije i klijentelizma“, shvatio sam da smo istomišljenici, samo što ja takav model želim proširiti na cijelu državu. Akademska zajednica je lider društva i obradovalo me da se pod kvalificiranim vodstvom konačno došlo do saznanja kako je čišćenje od korupcije i klijentelizma istinska opasnost za napredak našeg društva i velika prepreka svekolikom blagostanju, te da korupciju treba unapređivati, a ne suzbijati. U svrhu bržeg ostvarenja tog cilja šaljem obrazloženi zahtjev da mi dodijelite počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu, što je u obostranom interesu.

Budući da sam postotkom glasova na predsjedničkim izborima daleko nadmašio rezultat koji je Vaš pajdo Milan Bandić imao na izborima za europski parlament, smatram da mi pripada i dio akademskog plijena, pa zahtijevam da me po hitnom postupku uvrstite kao prvi prioritet za dodjelu počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu. U kratkim crtama naveo bih razloge zbog kojih počasni doktorat moram dobiti prije gradonačelnika koji je, kao što i sami vjerojatno uviđate, postao tek ocvali tigar od papira, ne uspijeva čak ni Rotor otvoriti prvi. Ukoliko se eventualno pojavi potreba, on Vas može još samo savjetovati kako rezati etikete u dubrovačkim apartmanima koje ste uredili o trošku Sveučilišta.

Rektor Boras novcem Sveučilišta obnovio apartmane u Dubrovniku: Sada on i žena tamo ljetuju

Korupciju i koruptivne procese želim učiniti dostupnim svima, a ne samo njima, po čemu sam izrazito bolji kandidat za počasni doktorat od gradonačelnika koji se korupcije stidi. Kada kao dio političkog plijena koji mi pripada preuzmem Zagrebački holding, preko njega ću poduplati onaj mizerni dio novca koji je dosadašnji gradonačelnik iz proračuna izdvojio za Sveučilište u prozirnoj nakani da se jeftino dočepa doktorata. Ukoliko osjećate obvezu prema gradonačelniku, jer je Vama, Vašem prorektoru i još nekim zaslugama povezanim akademskim građanima dodijelio Nagradu Grada Zagreba, ništa ne brinite. Obećajem da ću svima dodijeliti još po dvije nagrade, odnosno duplo.

Kad za akademsku zajednicu nastupi tragičan događaj Vašeg odlaska u mirovinu, kako ne biste ostali bez dostatnih prihoda za održavanje teško stečenog standarda života, dodijelit ću Vam dvije adventske kućice na prestižnoj lokaciji, samo se javite dr. Denisu Mohenskom, specijalistu adventologije. Pokrenut ću postupak Vašeg izbora u člana renomirane institucije Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Nije mi jasno kako za nužno potrebnog znanstvenika Vašeg sjaja taj postupak već nije pokrenut. Kada Vas ubacim u HAZU, a to može biti vrlo brzo, zahtijevat ću osnivanje razreda za korupciju, samo još imam dilemu hoćemo li to staviti pod znanstvenu ili umjetničku kategoriju.

Borasov govor na dodjeli stipendija: ‘Cure se iz inozemstva vrate neudane i bez djece…’

Nadam sa da ćemo uskoro imati prilike dogovoriti se oko svega. Posebno sam fasciniran Vašim interpretacijama, tumačenjima i provedbom pojma autonomije Sveučilišta i učinkovitošću dobivanja podrške Ustavnog suda za implementaciju takve vizije. U svezi toga i moje namjere preslikavanja takvog modela autonomije na Zagrebački holding i ostale gradske institucije, želio bih se posavjetovati s Vama, pa dodatno naglašavam potrebu što skorijeg sastanka koji možemo obaviti i na dodjeli mog zasluženog počasnog doktorata.

Kad bolje razmislim, možemo preskočit sastanak i ceremoniju, donesite mi doktorat, idemo odmah na janjetinu. Neka nam bude masno i slasno! 350 godina tradicije Sveučilišta u Zagrebu ne zaslužuju ništa manje od toga. S poštovanjem, Dario Juričan, gradonačelnik svemira”, stoji u pismu koje je redatelj objavio na svojoj Facebook stranici “Želim biti Milan Bandić predsjednik RH”.

Za kraj je poručio Borasu da angažira Antuna Vrdoljaka koji je “sada kad je snimio domovinski hit, napokon slobodan” pa može raditi društvo njegovom savjetniku za kulturu, drugom redatelju Jakovu Sedlaru.

Komentari