Juričan otvorio Zoološki vrt i iznio svoju viziju: ‘Remetinec je ionako prenapučen’

Foto: Facebook

Bivši predsjednički kandidat i redatelj Dario Juričan ponovo je odlučio preduhitriti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Juričan je, naime, u samu zoru odlučio “otvoriti” zagrebački Zoološki vrt koji ponovo otvara vrata za posjetitelje. Pri otvaranju je istaknuo kako bi betonski kavez bio idealna podružnica prenapučenog zatvora Remetinec.

“Jutros u devet sati otvorio sam zagrebački ZOO, za koji se nadam da će vrlo brzo biti u punoj funkciji. ZOO će raditi od 9 do 20 h, a primat će do najviše 400 posjetitelja odjednom. Posjetiteljima se savjetuje da nose maske, a na ulazu u Vrt da koriste dezinfekcijsko sredstvo. Nadam se da će naš moderni ZOO odustati od kaveza-betonjara s početka 20. stoljeća koje se mogu uz minimalne troškove prenamijeniti u podružnicu prenapučenog zatvora Remetinec.

Uvjeren sam da znam i barem jednog, kriminalu sklonog pripadnika vrste Homo sapiens koji bi se tu dobro uklopio na odsluženje kazne. Sigurno bi bilo i publike željne pogledati ga u primjerenom ambijentu, pa vjerujem da bi,unatoč ugradnji skupih, po mjeri naručenih Fendi rešetki na njegov betonski kavez,taj potez na kraju bio financijski itekako isplativ.

Zatvorenik će posjetiteljima pričati edukativne priče o tome kako je krao i organizirao mrežu svojih pomagača. Posjetitelji koji žele uveseliti prinovu u našem zoološkom vrtu mogu mu, umjesto slanih štapića,donositi etikete koje će simpatični zatvorenik, njihov novi ljubimac, strastveno rezati. A u svrhu održavanja te endemske vrste, preporučaju se povremena odvažanja našeg ljubimca u neko od njegovih privatnih mrijestilišta u stanovima širom Zagreba”, napisao je Juričan.


Komentari