JURIČAN JE DOBIO ‘PO NOSU’? Gradonačelnik Vrbovskog mu uzvratio udarac i otkrio zanimljiv detalj

Photo: Zoe Sarlija/PIXSELL

“Bandić je vrlo često pomagao i ostalim dijelovima Gorskog kotara na najrazličitije načine, posebno u teškim danima ledoloma i iznimno jakih snježnih oborina, pa zaslužuje jedno ovakvo priznanje”, poručio je nedavno gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, koji je premunulog šefa metropole proglasio počasnim građanom. No, redatelj i aktivist Dario Juričan zgrozio se ovim potezom pa je u nedavnom intevjuu za Dnevno poručio kako se Mufić ovim potezom “popišao po svima”.

“Džaba nama desetak sudskih procesa Bandiću i ‘pajdama’ ako jedan genije kao Dražen Mufić, gradonačelnik Vrbovskog, piša po svima nama”, objasnio je Juričan koji nije stao na kritici.

Na proslavu Dana Grada Vrbovskog koja se održala 14. ožujka navratio je zagrebački redatelj kako bi uputio nekoliko riječi lokalnim političarima.

“Dobar dan, građani Vrbovskog. Dario Juričan, gradonačelnik svemira. Lijepo vas pozdravljam i želim vam ugodan dan. Posebno pozdravljam gradsko vijeće i gradonačelnika Mufića, koji su glasali da Milan Bandić postane počasni građanin ovog grada, što ja podržavam. Ja i moj prijatelj Đuro”, kazao je i opisao za što se sve tereti Milana Bandića.

“Grad Vrbovsko je prvi grad u Hrvatskoj koji je, zajedno s Mufićem, odlučio nagraditi Bandića. Treba Mufića ponovno izabrati, ali ovaj put barem za župana. I treba, dok smo tu, jest na Mufićev račun. Hvala vam, uživajte u ovom danu”, rekao je Juričan i poklonio Mufiću knjigu “Kumek”.

No, Mufić je potom otkrio kako je Juričana osobno pozvao, a dodao je i kako će redatelj biti pozvan na dodjelu priznanja predstavnicima obitelji Milana Bandića.

“Gospodin Juričan nas sa svojih velegradskih visina ne može razumjeti. Nagradu Milanu Bandiću mi smo dali stoga što je on jedini od važnijih hrvatskih političara koji je direktno pomagao ne samo Vrbovsko već i mnoge druge dijelove Gorskog kotara. Suprotno tomu, mi smo imali i državne Vlade koje ne da nisu znale gdje je Gorski kotar, nego su nam i ukidale ‘brdski’ zakon, odnosno uzimale novac. Imamo sada Vladu koja novac dijeli po sustavu svima jednako, što također nije dobro ni ispravno.

Suprotnost svemu tome bio je Milan Bandić, koji nije dijelio kapom i šakom, već za one što nam je trebalo, a to je daleko više od jedne kosilice i vezano je za brojne poslove hortikulturnog uređenja te niz suradnji na polju turizma. Nagradu smo mu dali zbog toga, a ne zbog brojnih sudskih postupaka koji se protiv njega vode”, rekao je Mufić za Novi list.

A sam Juričan kratko je reagirao na istup gradonačelnika.

“Što reći ovom geniju, koju poruku poslati”, upitao je na svom Facebooku.


Komentari