JOŠ JEDNA BURNA SJEDNICA? U Skupštini će se raspravljati o poslovnim izvješćima Holdinga, ZET-a i Velesajma

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Tek što je završila jedna sjendica, u najavi je i iduća zagrebačke Skupštine koja je na rasporedu 13. listopada.

Među gradonačelničkim aktima koji će se naći na idućoj sjednici Skupštine naći će se i poslovna izvješća gradskih tvrtki i povezanih društava. Među ostalima raspravljat će se o poslovnom izvješću Holdinga, Velesajma, ali i najvećeg gradskog ‘gubitaša’ ZET-a.

Svakako, najaznimljivije će biti poslovno izvješće Holdinga, imajući na umu da je jučer ostavku dao Miroslav Živko, šef Gradske Plinare i to, neslužbeno, jer nije htio potpisati sudužništvo Plinare u kreditu Holdingu od 240 milijuna eura.

Podsjetimo, na sjednici prošlog mjeseca oporba je zatražila stanku jer su samo nekoliko minuta uoči sjednice dobili materijale o novom zaduživanju Holdinga. I dok je oporba nemilice sazivala stanke kako bi kredit raspravili među sobom, gradonačelnik Tomašević je žustro branio novo zaduživanje objašnjenjem da će se tako zatvoriti kratkoročni i nepovoljni krediti koje je podizala prošla gradska uprava.

ZET i Velesajam

Osim zaduživanja Holdinga, koji je zadužen za oko 4,8 milijardi kuna, raspravljat će se i o najvećem gradskom ‘gubitašu’ ZET-u čiju je direktorsku poziciju preuzeo Marko Bogdanović.

Podsjetimo, on je prošlu godinu završio s gubitkom nešto manjim od milijarde kuna, a prema istom poslovnom izvješću pali su i prihodi od prodaje karata, a niti vozni park nije bio u boljem stanju. Samo 61 posto tramvaja je bilo tehnički ispravno, a autobusa tek 79 posto.

Što će reći polugodišnja poslovna izvješća ovih gradskih društava, još se ne zna, ali zasigurno će sjednica biti burna.


Komentari