JESU LI VRTIĆI I ŠKOLE SIGURNI? Gotovo svi traže od gradonačelnika izvještaj o stanju ovih ustanova

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zastupnici zagrebačke Skupštine u utorak su većinom glasova podržali prijedlog zaključka SDP-ovog kluba te tako zadužili gradonačelnika Milana Bandića da im u roku 30 dana dostavi izvještaj o stanju odgojno-obrazovnih ustanova u Zagrebu nakon potresa lani u prosincu.

Bandić je na temelju SDP-ovog zaključka dužan u roku od 30 dana Gradskoj skupštini dostaviti izvješće s popisom svih vrtića i škola na kojima je u potresu 28. i 29. prosinca 2020. nastala materijalna šteta te popisom onih koje nisu sigurne za boravak djece i učenika.

U izvještaju je također dužan dostaviti mjere koje je Grad poduzeo nakon potresa u prosinca radi sigurnosti djece i učenika, informaciju o utjecaju potresa na odgojno-obrazovne objekte u izgradnji te o stanju sigurnosti visokoobrazovnih ustanova.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić naveo je da je od 175 oštećenih objekata lani do rujna obnovljen 161. “Testirani su u potresima 28. i 29. prosinca i nigdje nije bilo štete na sanaciji”, naglasio je.

Ocijenio je da se s približavanjem izbora neke stvari predimenzioniraju te poručio da su sve zagrebačke odgojno-obrazovne ustanove građene sukladno važećim propisima, imaju uporabne dozvole i sigurne su za djecu.

Na današnjoj sjednici nije prošao zajednički prijedlog zaključka Kluba SDP-a i Kluba Glas-a i HSU-a o izradi seizmičkog certifikata za sve odgojno-obrazovne ustanove kojima je osnivač Grad Zagreb.

Sjednica Skupštine nastavlja se u srijedu, 3. veljače u 9 sati, a pred zastupnicima su još 42 točke od ukupno njih 47, s obzirom da su danas raspravili tek pet točaka.


Komentari