JESU LI OVO KONAČNE ROŠADE? Doznajte tko su lica koja će vas predstavljati u Gradskoj skupštini

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Još su dva dana ostala do konstituirajuće sjednice Gradske skupštine na kojoj ćemo vidjeti koja će nas lica predstavljati pri tom tijelu.

Kako doznaje Hina, saborski i bivši skupštinski zastupnik Zlatko Hasanbegović neće aktivirati svoj mandat u Skupštini, a isto neće učiniti ni bivši pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. Lovrića će zamijeniti Marijan Tomurad. Ostatak zastupnika išao bi redoslijedom liste, a to su redom Jelena Pavičić Vukičević, Otto Barić, Ljubo Jurčić i Višnja Fortuna.

Umjesto Hasanbegovića koji je bio drugi na listi Domovinskog pokreta, u Skupštinu će kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Ana Lederer.

To nisu jedine promjene u odnosu na liste koje su osvojile mandate u Gradskoj skupštini. Umjesto Stephena Nikole Bartulice, u Gradsku skupštinu ulazi član predsjedništva Domovinskog pokreta Igor Peternel, a iz stranke potvrđuju da će svoj mandat aktivirati predsjednik DP-a Miroslav Škoro, kao i Mladen Dobrović te Nenad Matić.

Podsjetimo, prema broju osvojenih mandata, najviše zastupnika, njih 23 u Gradskoj skupštini osvojila je lista platforme Možemo! s partnerima, Zagreb je Naš!, Nova ljevica, Zelena alternativa – Orah, Za grad.

Kako su dobili i izbore za gradonačelnika, njihova će se lista pomaknuti za tri mjesta. Drugim riječima, uz ostale zastuonike, u Skupštinu ulaze i Marija Krnić, Ana Profeta i Marin Živković, uz ostale zastupnike prema redoslijedu kandidacijske liste.

Što se tiče liste SDP-a, ona se ne bi trebala mijenjati.

Lista HDZ-a, HSLS-a i HSU-a na izborima je osvojila šest mandata, a svoj će mandat aktivirati i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Davor Filipović, dok u Skupštini ostaje i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman.

Iz HSLS-a su potvrdili da će svoj mandat iskoristiti tako da će se na mjestu zastupnika rotirati troje članova HSLS-a koji su bili na listi, a prvi će svoj mandat aktivirati predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić.

Iz Mosta u Skupštinu ulaze prva trojica s liste. To su, uz Mostovog kandidata za gradonačelnika Zvonimira Troskota, Marko Sladoljev i Trpimir Goluža.

Komentari