‘Jedna od mogućnosti da to ide na račun građana’ Petek o planovima štednje i povećanja prihoda

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Zagrebački gradski zastupnik Renato Petek gostovao je u studiju N1 televizije. Na pitanje o sjednici za koju HDZ tvrdi da je sazvana zbog njihovih pritisaka, odgovara:

“Sjednica je bila u planu, to je redovna planirana sjednica, planirana je krajem listopada kako bi krenuli s izradom proračuna”, kaže Petek i dodaje da je u postupku organizacija sjednice koju je tražio HDZ, na temu u Holdingu.

Otkrio je da je novi predsjednik Uprave Holdinga Ivan Novaković, počeo komunikaciju s članovima Uprave kao i podružnicama Holdinga. Dodaje i da je u tijeku izbor imenovanja voditelja podružnica.

“Prvi put ćemo imati prilike razgovarati unutar same Skupštine s predsjednikom Uprave”, naglašava Petek.

Na pitanje je li gradonačelnik Tomislav Tomašević zagrizao prevelik kolač, Petek kaže da će se to tek vidjeti i da moraju imati “prijedlog projekata koje planira gradonačelnik, kakve uštede planira”. Kaže da su postojeće uštede “stabilizacija postojećeg stanja”.

“Sada ćemo vidjeti kakve prihode gradonačelnik planira”, izjavio je Petek i dodaje da postoji mogućnost da to ide na račun građana.

O imovini u vlasništvu Grada

Petek kaže da će se dio imovine staviti u funkciju s ciljem da se povećaju prihodi.

“Gradonačelnik je počeo raditi popis imovine i prostora gdje su postojeći korisnici zainteresirani. Zalažemo se da se ide na javnu dražbu. Na taj način će se dobiti više nego da se ide na procjenu vještaka”, objašnjava.

Poručuje i da je drugi način da se povećaju prihodi tako da se ide na teret građana, a treći da se ide na smanjenje plaća. Osvrnuo se i na izjave bivše pročelnice Mirke Jozić koja kaže da se vlast treba fokusirati na rješavanje problema i prestati se baviti “kosturima iz ormara” .

“Naravno da je smisao oporbe tražiti rješenja. Zbog toga je gradonačelnik i pobijedio na izborima. Što se tiče Holdinga mogu se složiti s kritikama da je zbog otkaza dvojici članova izgubljeno vrijeme. Bili su osobe iz najužeg kruga i povjerenja gradonačelnika. Mi ćemo tek sad vidjeti koji je jasan plan”, smatra Petek.

Na pitanje o potencijalno poskupljenju odvoza otpada zastupnik kaže da “odgovoran gradonačelnik ne bi nikad raskinuo ugovor s bilo kime dok nema drugo rješenje” te da je krenuo u rješavanje tog problema u gradskim tvrtkama, kako se ne bi morao “morao oslanjati na privatnike.”


Komentari