Je li na pomolu nova afera? Gradski zastupnik opleo po Tomislavu Madžaru, evo za što ga optužuje

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Gradski zastupnik Renato Petek optužuje savjetnika aktualne predsjednice Tomislava Madžara da je umiješan u aferu Advent. Kako kaže, Madžar je svome bratu dopustio da tvrtku upiše na njegovu adresu. Za vrijeme 2018. kamere su ga snimila kako se druži s nekadašnjim “kraljem Adventa”, Josipom Katićem.

Kolindinom savjetniku Bandić dao stan od 180 kvadrata u strogom centru Zagreba

“Tomislav Madžar je mljackao kobasicu na Adventu u blizini kućice svog brata. Savjetnik predsjednice Kolinde snimljen je krajem studenog 2018. godine kamerom Darija Juričana na Trgu u društvuJosipa Katića. Nekada je Advent imao druge kraljeve, a jedan je bio Katić koji je poslije sklonjen u sjenu Denisa Mohenskog, jer je umješan u aferu Bundekfest. Nedaleko od Katića, kućicu je tada držala i tvrtka Roza vrpca u vlasništvu Mate Madžara, brata Tomislava Madžara koja je prijavljena na adresi prebivališta Tomislava Madžara”, napisao je Petek.

Tomislav Madžar je mljackao kobasicu na Adventu u blizini kućice svog brata.Savjetnik predsjednice Kolinde snimljen je…

Gepostet von Renato Petek am Freitag, 3. Januar 2020

Petek je na svom profilu objavio i status

“Nakon što sam pretprošle godine objavio kako je Tomislav Madžar uhvaćen u školskom primjeru sukoba interesa, Bandić ga je ekspresno smijenio!”

U lipnju 2018. godine javnosti je predstavio dokumente koji dokazuju da se savjetnik predsjednice našao u sukobu interesa jer je studenome 2017. imenovan u Upravno vijeće Poliklinike Zagreb, na što je Petek posjetio i danas.

“Već u srpnju, dok je Madžar bio u Rusiji na nogometnom prvenstvu, gradonačelnik Bandić je ekspresno razriješio Madžara s te pozicije.”

Dodao je kako je predsjedničin savjetnik neko vrijeme štetio poliklinici.

“Madžar je nekoliko mjeseci nakon što je ušao u Upravno vijeće Poliklinike Zagreb, gdje je imao uvid u cjelokupno poslovanje, počeo iste usluge nuditi preko svoje privatne tvrtke po istim cijenama. Time je gradskoj Poliklinici učinjena i financijska šteta jer se iz priračuna izdvaja više od 2 milijuna kuna za pregled oko 45 tisuća sportaša koji sudjeluju u raznim natjecanjima. Tada je svoju ulogu odigrao i Sportski savez Grada Zagreba koji je slao obavijesti klubovima i sportskim savezima kako se pregledi mogu početi obavljati i u privatnoj tvrtki Tomislava Madžara.”


Komentari