JAVIO SE MILANOVIĆ: ‘Škoro je tamburao na dočeku štafete. Tko je još normalan dočekivao štafetu?’

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Najviše pažnje na konferenciji Tomislava Tomaševića u srijedu ukrali su – policajci koji su se motali oko njega. To nije promaklo niti predsjedniku Zoranu Milanoviću, koji je prokomentirao događaj. On je, naime, uvjeren kako Tomaševiću prijete.

“Ja bih se kladio da dobiva prijetnje, s obzirom na to kakvim je huškačkim tempom krenula kampanja u drugom krugu”, započeo je predsjednik.

“Škoro je tamburao na dočeku štafete. Tko je još normalan dočekivao štafetu? Zbrisao je iz Osijeka, tamburao po klubovima. Tomašević nije izdajnik, ali kad tako huškate, normalno je da se neka glava usije. Ovo je prvi put da gradonačelnički kandidat prije pobjede na izborima dobiva policijsku zaštitu zbog prijetnji”, rekao je Milanović.

Inače, mnoge je na konferenciji za medije zanimalo je li Tomašević pod posebnom policijskom zaštitom.

“To morate pitati policiju, mi se time ne bavimo, za to postoje institucije. Postoji komunikacija između nas i policije o sigurnosnim rizicima, ali to morate pitati njih”, rekao je.

Ipak, čini se da to nije tako. Naime, kako neslužbeno od, kako kažu, dobro obaviještenog izvora doznaje Jutarnji list, policija ne štiti čelnike Možemo!, u smislu da oni imaju fizičku zaštitu kao štićene osobe. Policija se nalazi na redovnim skupovima stranke iz preventivnih razloga, odnosno kako bi se spriječili mogući incidenti.

Ne radi se, piše dalje spomenuti medij, ni o kakvoj sigurnosnoj procjeni ili tajnoj informaciji prema kojoj je zaključeno da postoji bojazan da netko planira nauditi Tomislavu Tomaševiću i čelnicima Možemo!, već je policija na osnovi javno dostupnih podataka, ponajviše zbog komentara na društvenim mrežama, zaključila da je potrebno povećati sigurnost na konferencijama.

“Dakle, riječ je o štićenju događaja, a ne zaštiti fizičkih osoba”, tvrdi njihov izvor.

O svemu su se oglasili iz platforme Možemo!. Njihov koordinator kampanje Gordan Bosanac rekao je za Index da Tomašević zasad nema službenu pratnju. “Kako smo dobili informaciju od Policijske uprave zagrebačke, riječ je o preventivnim opservacijskim aktivnostima tijekom kampanje”, poručio je.

Komentari