JASNO ’NE’ NOVOJ VLASTI OD HDZ-a: ’Žao mi je što je ovako loše na početku’

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Da radom novog gradonačelnika Zagreba, u prvih mjesec dana nisu zadovoljni, istaknuli su iz zagrebačkog HDZ-a. Predsjednik ogranka, Mislav Herman tvrdi kako ni oni nisu očekivali da će se sve odviti na ovaj način, a misli da to nije očekivao ni veliki broj Zagrepčana koji su Možemo! dali glas.

“Žao nam je što je to ovako loše na samome početku”, poručio je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a pa istaknuo i kako je loše da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa već pokrenulo dva slučaja protiv Tomaševića. “To ne daje nekakvu garanciju transparentnosti ili provođenja svih postupaka u skladu sa zakonom”, ustvrdio je.

Najavio je da će na predstojećoj skupštinskoj sjednici imati i svoju točku dnevnog reda vezano uz imenovanje članova Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga te da će biti konstruktivna oporba. Ističe i kako će tražiti da u idućih 30 dana imenovanja u Upravi i Nadzornom odboru Zagrebačkog holdinga sva imenovanja moraju proći i glasovanje u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Također, istaknuo je, imat će i 13 amandmana na točku vezanu uz formiranju novih gradskih ureda.

Zapošljavanje i plaće

Govorio je i kako se nada da 1500 Tomaševićevih donatora neće dobiti i toliko unosnih poslova.

S odlukama novog gradonačelnika ne slaže se ni kada je riječ o ukidanju gradskog ureda za demografiju, a neodgovornim je ocijenio stavljanje “pod jedan kišobran” gradske urede za zdravstvo, branitelje, ured za demografiju te gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Zaključuje i kako je smanjenje plaća bilo pročelnika bilo predsjednika Gradske skupštine populistički način prikupljanja jeftinih političkih bodova. Istaknuo je da su uvijek zastupali da svatko za svoj posao mora biti adekvatno plaćen, ali govori i da shvaća da su potrebne uštede na nivou grada, no on plaće ne bi dirao.

Komentari