‘JAKO SAM LJUTA’ Dado iz Smogovaca napustio Vesnu Škare Ožbolt i pridružio se HDZ-u: ‘Izigrali ste povjerenje birača’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Vijećnik iz Gradske četvrti Donja Dubrava, poznatiji i kao Dado iz Smogovaca, napravio je potez koji je malo tko očekivao.

On je bio jedan od odlučujućih za konstituiranje vijeća, u međuvremenu je postao i potpredsjednik, a sve to dok je bio u stranci kod Vesne Škare Ožbolt.

No, Alin Kavur se predomislio i ovih dana ipak se pridružio HDZ-u. Škare Ožbolt nije krila nezadovoljstvo tom odlukom.

“Jako sam ljuta. Vuk dlaku mijenja ali ćud nikad. Mislila sam da se ovo neće dogoditi i mi osuđujemo ovo ponašanje”, rekla je Škare Ožbolt.

Iz stranke su mu također poslali dopis u kojem ovaj potez smatraju trgovinom mandata.

“Na izborima ste, kao kandidat Vesna Škare Ožbolt – nezavisna lista, osvojili 650 glasova, odnosno 5,28 posto te ste osvojili mandat u Vijeću. Mandat vijećnika Gadske četvrti Donja Dubrava, a potom i potpredsjednika iste, osvojili ste upravo na listi VŠO-NL, a ne kao pojedinac svojim imenom i prezimenom. Prema inforamcijama objavljenima u medijima, tri mjeseca nakon lokalnih izbora, odlučili ste pristupiti stranci Hrvatska demokratska zajednica.

Na taj ste način izigrali povjerenje birača koji su na lokalnim izborima zaokružili kandidacijsku licu VŠO-NL za VGČ Donja Dubrava. VŠO-NL i svi njeni članovi i vijećnici posluju transparentno i otvoreno, te se osuđuju bilo kakvi tajni dogovori s drugim strankama i tzv. Trgovine mandata. Smatramo da je jedino moralno i politički korektno prema biračima da vratite mandat našoj listi”, stoji u dopisu stranke.

Večernji je pitao i Kavura namjerava li vratiti mandat, na što je on rekao da nema tu namjeru.

“Taj mandat sam dobio ja, iz glasova građana i dao sam puno. Ne namjeravam ga vraćati. Ja sam s vozio, lijepio plakate, a kako se kampanja bližila kraju, dijelile su se pozicije. Visio sam po banderama do 3 ujutro, lijepio plakate 2 tjedna na Trgu Bana Jelačića i prikupljao potpise. Čak mi 50 posto troškova goriva nikad nije isplaćeno. Uz to, organizirao sam taksii vozače od tvrtke brata za promidžbu. Ne pada mi napamet svoj mandat dati jer on pripada zasluženo meni.

Ovo nisam očekivao od Vesne Škare Ožbolt koju i dalje cijenim i poštujem – ali nažalost tako je kako je. Ovo je njen izbor, po meni napad, i napad na moju stranku HDZ iz kojeg je izašla a svi dobro znamo da je svoju političku karijeru baš u njemu gradila. I dalje stojim da mi je draga osoba a to što se nismo mogli politički složiti je drugo. Na listiću na kojem su građani glasali bilo je moje ime i prezime i vrlo je bitno da je moja uloga Dade iz Smogovaca naveliko išla u prilog stranci Vesna Škare Ožbolt i izgovoreno medijski puno puta do te mjere da su mi kolege neke glumci i glumice zamjerili. Ovo je preko mene osobni obračun sa HDZ om i to neću dozvoliti. Tako da želim njoj i svim njenim vjećnicima puno sreće u budućem radu stranke”, objasnio je Kavur.

Objasnio je i zašto je povukao ovaj potez.

“Dio je ideološki, a dijelom zbog toga što s Trpimirom Mjacanom lako mogu doći do realizacije svojih projekata. Raspelo na kružnom toku u Remetinečkom gaju smo spasili, a sad radimo na pješačkom prijelazu preko pruge u Trnavi kod Osječke i Štefanovečke, a u planu je i rješavanje OŠ Čulinec koja se gradi već 40 godina”, zaključio je Kavur.


Komentari