IZDALA IH TAJNA VEČERA: Je li Bandić lagao o zapošljavanju Madjerove kćeri?

Foto: Screenshot/ Twitter

Saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović prepričao je kako mu je donedavni stranački kolega Mladen Madjer priznao da je na večeri s Bandićem i ekipom dogovorio zapošljavanje kćeri u ZET-u. Svoja saznanja o prelasku Madjera u Bandićev saborski klub iznijet će i USKOK-u.

Vlaović je za N1 potvrdio da je pozvan u USKOK. Čestitao im je na brzoj reakciji nakon prijave predsjednika HSS-a Kreše Beljaka zbog sumnji u nezakonite radnje  donedavnih stranačkih kolega.

Otkrio je kako mu je Madjer otkrio da je prve kontakte s Milanom Bandićem imao prošlog ljeta i to vezano za zapošljavanje kćeri u ZET-u.

“Na večeri s Bandićem i ekipom dogovorio je zapošljavanje kćeri. Nije ga tražio osobno Bandić da prijeđe u saborski klub nego njegovi suradnici. To nam je rekao nekoliko puta.” prepričao je našem reporteru N1 televizije.

USKOK-u će reći sve što zna. “Pretpostavljam da su me zvali zbog bivšeg kolege Mladena Madjera s kojim sam skoro dvije godine surađivao, bili smo maltene kućni prijatelji. Meni je nepojmljivo da se odlučio na taj korak jer je govorio protiv politike kupovanja mandata, prozivao Bandića. U HSS-u je imao slobodu javnog nastupa, a i slobodno je glasao što je dokaz da se stranka ne vodi autoritarno. Baš me zanima kako će glasati sada u saborskom klubu stranke Milana Bandića.”, rekao je.

Podsjetimo, prije nekoliko dana na presici Milana Bandića i Mladena Madjera oboje su tvrdili da medijski natpisi o zapošljavanju Madjarove kćeri nisu istiniti.

“Što se tiče napisa u medijima oko zaposlenja moje dvije kćeri da rade u Gradskoj upravi i jedan u ZET-u, jedna radi u u upravi, visokoobrazovana kćer koja je dobila posao na javnoom natječaju. Ustaje s eu pet sati, dolazi u 6 sati radit. A napise za drugu kćer da radi u ZET-u, n eznam jel Bandić produžio prugu do Osijeka. Ona živi i radi u Osijeku, tamo je završila fakultet. Živi kao podstanar u Osijeku već osam godina”, rekao je Madjer.

“Prije su barem govorili da se ne slažu s politikom stranke. Sada više ni to. Mladen Madjer me samo nazvao i rekao mi da od danas više nije u HSS-u, nego je prešao u stranku Milana Bandića. I to je bilo to”, rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak govoreći o najnovijem osipanju HSS-a i gubitku saborskog zastupnika, čime je njegov klub pao na četiri imena.

No, Beljak je optimist i kaže da je to dobro “jer se politička scena pročišćava”. Uvjeren je da će građani na idućim izborima vrednovati one koji su vjerni politikama koje zastupaju, odnosno kazniti političke prebjege, piše Jutarnji.

Predsjednik HSS-a kaže da je očekivao ovaj Madjerov potez. Imao je informaciju da će taj zastupnik promijeniti politički dres, pa je prošli tjedan otišao u USKOK i rekao sve što zna o tome, pisali smo.

“Nisam podnio kaznenu prijavu, nego sam im izložio sve što o tome znam. Sadržaj onog što sam rekao u USKOK-u ne mogu javno iznositi, no unaprijed sam im najavio da će se dogoditi koruptivno kazneno djelo”, rekao je Beljak prije nekoliko dana.


Komentari