IZBIO SUKOB NA DRUGOM FRONTU: ‘Gospodin Vanđelić može iznijeti svoje frustracije i prijedloge ili najaviti ostavku’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat izjavio je u utorak u povodu moguće ostavke šefa Fonda za obnovu Damira Vanđelića kako je on tjedno na koordinacijama gdje može iznijeti svoje frustracije, prijedloge ili najaviti ostavku.

“Gospodin Vanđelić tjedno na koordinacijama sjedi za stolom gdje može iznijeti svoju frustraciju, svoje prijedloge, može najaviti ostavku ili ambiciju ili najaviti da se neke stvari dorade, unaprijede ili poboljšaju”, rekao je Horvat.

Naveo je i kako je od oko 12 tisuća zahtjeva za obnovu podnesenih Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dosad završeno njih oko dvije tisuće.

Upitan za nelegalnu izgradnju na Vruji, Horvat je rekao kako su pravila legalizacije donesena 2011. godine, a njih je osmislilo Ministarstvo koje je vodila današnja saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš.

Poznato je, kaže, i tko je tada bio premijer pa negirati bilo kakvu odgovornost iz tog vremena ne bi bilo fer niti korektno.

Rekao je i kako njegovo Ministarstvo, kao drugostupanjsko tijelo u tom procesu, dosad nije zaprimilo ni jedan dokument niti je itko izrazio bilo kakvu žalbu koju bi to Ministarstvo moralo rješavati. Međutim, zaključio je kako će neke druge institucije u Hrvatskoj imati “pune ruke posla”.


Komentari