Iz Grada odgovorili na tvrdnje da je Dolenec rekla kako Zagreb ima dovoljno djece i kako nije potrebno dizanje nataliteta

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Portal Zagreb.info danas je objavio izjavu korisnice mjere roditelj-odgojitelj Kristine Kovačević o sadržaju razgovora na sastanku Hrvatske udruge roditelja odgojitelja sa zamjenicom gradonačelnika Zagreba Danijelom Dolenec, a u povodu najave revizije, odnosno ukidanja mjere roditelj-odgojitelj. Kovačević je posebno izdvojila dio razgovora o statusu Grad prijatelj djece.

“Zamjenica je odgovorila kako Gradu Zagrebu status Grad prijatelj djece nije potreban jer Zagreb već ima dovoljan broj djece što se vidi po tome jer nema mjesta u vrtićima te da samim time nije niti potrebno podizanje nataliteta”, ispričala je za Zagreb.info Kovačević.

Portal Zagreb.info tražio je od Grada potvrdu i komentar ovih navoda, a u poslijepodnevnim satima stigao je i odgovor.

”Tema Grada Zagreba kao Grada prijatelja djece nije ni u jednom trenu bila tema sastanka s udrugama roditelja odgojitelja, niti je zamjenica išta takvog izgovorila, na sastanku, neformalno, niti u bilo kojem kontekstu”, poručili su za Zagreb.info iz Grada.

Čini se da je ova priča tek nastavak neslaganja roditelja-odgojitelja s Gradskom upravom zbog rezova ove demografske mjere. Ipak, gradonačelnik Tomašević danas je imao prilično blizak susret s majkama, pri sadnji stabla u sklopu akcije ‘Zasadi stablo, ne budi panj’.

(VIDEO) ‘Kad vi nama nećete, mi dođemo k vama’ Tomašević posadio stablo majki-odgojiteljica, pogledajte kako su ga okružile

Komentari