MILIJUNI EURA U DUBAIJU ČEKAJU BANDIĆEVU SURADNICU? Svi žele znati tko je ta za koju se navodno čuva novac na tajnim računima

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iako ga više nema, ime bivšeg gradonačelnika još uvijek se spominje, i to u kontekstu raznih afera. Tako je ovih dana Nacional objavio dronom snimljene fotografije koje su otkrile luksuznu hacijendu Milana Bandića, izgrađenu u hercegovačkim Donjim Mamićima na zemljištu površine 89.409 kvadrata, a sada se otkrivaju novi nepoznati detalji o nekadašnjem gradonačelniku.

Jutarnji list piše da je otvoren još jedan krak istrage o ilegalno stečenoj imovini pokojnog gradonačelnika. Prema neslužbenim informacijama, istražitelji sumnjaju na to da je Milan Bandić jednoj svojoj suradnici ostavio višemilijunski iznos u eurima, skriven na tajnom računu u Dubaiju.

Zasad nije poznat identitet suradnice kojoj je Milan Bandić, prema tim neslužbenim informacijama, ostavio milijune. Međutim, tvrdi se da se trag tog novca istražuje, pa bi se moglo doći i do identiteta suradnice.

Ovog je tjedna istupio i Božo Barbarić, načelnik riječkog PNUSKOK-a s iskustvom obuke u FBI-ju, koji je sa svojim timom vodio istragu protiv Milana Bandića i njegove interesne mreže. “Ova akcija vodila se pod kodnim imenom ‘House’. Ne znam tko je točno dao ime, ali bila je to asocijacija na božićne kućice, glavni grad”, izjavio je za Globus i otkrio kako su tajno snimili 10.000 sati Bandićevih razgovora. Informacije o potencijalnim novim uhićenjima i ostalim potezima još nisu došle do medija.

Gradonačelnikovo carstvo u Hercegovini

Inače, novootkriveno Bandićevo carstvo u Hercegovini, prema pisanju Nacionala, uključuje bazen s kupalištem, nadograđene zgrade, od kojih su neke, piše tjednik, vrlo tajnovite namjene, tajne garaže, šume, voćnjake i pašnjake, koje je sve, dodaju, Bandić vrlo pažljivo prikrio papirima. Naime, više desetaka parcela razlomljeno je na hrpu čestica, od kojih mnoge imaju i različite vlasnike. Na brojnim česticama upisane su Bandićeva kći i supruga.

Prema njihovim informacijama, Bandić je samo za radove kupio bager vrijedan 150 tisuća eura, koji je, nakon što su radovi završili, ostavio rođaku.

Tjednik je objavio i da je Bandić u sefu u kući u Hercegovini imao i 550 tisuća eura u gotovini. 150 tisuća navodno je preuzeo jedan od njegovih odvjetnika nakon njegove smrti. Pokušao je preuzeti i ostatak, no čovjek koji je bio zadužen za taj novac ga je spriječio.


Komentari