INTRIGANTAN DETALJ IZA PROJEKTA ŽIČARE: Voditelj gradnje i arhitektica koja sad tuži grad u prisnim odnosima…

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U medijima je osvanula vijest o intrigantnom nepoznatom detalju u aferi zagrebačke sljemenske žičare prema kojemu je Vladimir Gruborović, posebni savjetnik Milana Bandića i član njegove stranke, koji je u ime grada vodio pripremu i koordinirao gradnju, u prisnim odnosima s arhitekticom Anom Lovinčić, koja je projektirala donju stanicu žičare – najskuplji dio projekta, za koji joj je isplaćeno 1,25 milijuna kuna, pišu 24sata.

Sugovornici iz gradske uprave koji poznaju par,  tvrde za 24sata da su Vladimir Gruborović, posebni savjetnik Milana Bandića za koordinaciju gradske uprave i arhitektica Ana Lovinčić u ljubavnoj vezi, ali niti jedno od njih nije potvrdilo tu informaciju.

O njihovoj prisnosti  svjedoči i čitav niz utrka koje su odradili kao strastveni trkači u isto vrijeme i na istim mjestima, pišu 24sata, a pretragom interneta, došlo se do još zanimljivijih informacija.

Tako su navodno Gruborović i Lovinčić u vrijeme dok se pripremala žičara i dok se ona gradila, sudjelovali, među ostalim, na utrkama Učka trail, Baška voda-Omiš, na utrkama u Portugalu, Švicarskoj, BiH, Bugarskoj i na Mljetu…

Na nekim utrkama imaju redne brojeve jedne za drugim, što znači da su se vrlo vjerojatno zajedno prijavili.

A to otvara pitanje sukoba interesa i pogodovanja. Jer Milan Bandić je imenovao u studenom 2016. godine Gruborovića za glavnog koordinatora u projektu Žičara.

Gruborović je jedan od osnivača Bandićeve stranke, a bio je u glavnom odboru.  A prije gradnje žičare, kreće niz zanimljivih koincidencija. Gruborović kao posebni savjetnik službeno krajem rujna 2016. putuje u Oslo, glavni grad Norveške.

Razlog puta je “obilazak gradskih površina Osla”. U sklopu puta je bio i na sajmu u Švedskoj, a porezni obveznici su taj put platili skoro 20.000 kuna.

Prema informacijama koje su dobili 24sata, s njim je o svom trošku, putovala i Lovinčić. A donja stanica žičare ima identičnu fasadu kao i zgrada Deloittea u Oslu. Pa bi taj put mogao biti ključ razrješenja misterije kako je došlo da Zagreb i Oslo dobiju arhitektonsku poveznicu.

Krajem 2016. godine raspisan je natječaj za glavne i izvedbene projekte žičare.

Lovinčić početkom  2017.  osniva tvrtku Arhitektura u bijelom, a tu, tek osnovanu tvrtku mlade arhitektice, iskusna tvrtka Elektroprojekt uzima za podizvođača. Javlja se na natječaj. I pobjeđuje.

Ugovor je sklopljen u rujnu 2017. za cijenu od osam milijuna kuna s PDV-om. Tek osnovanoj tvrtki Ane Lovinčić je trebalo pripasti 400.000 kuna od tog kolača. Ali već u travnju 2018. se ugovor aneksira za dodatnih dva milijuna kuna, a najveći dio od svih podizvođača otpada upravo na tvrtku Ane Lovinčić: 850.000 kuna.

Umjesto ranijeg idejnog projekta arhitektice iz Elektroprojekta, izgled donje stanice se prepušta Lovinčić i drastično mijenja.  Tako je mlada, tek osnovana tvrtka, dobila posao od ukupno 1,25 milijuna kuna. A Zagreb postaju žičare s rješenjem kao u Oslu.

–  Gruborović je kao voditelj i koordinator odobrio takvo povećanje cijene i izmjenu projekta prije nego ga je službeno u ime grada potpisao Bandić – objasnio je za 24sata iznimno upućeni sugovornik, koji je svoje tvrdenj potkrijepio dokumentima.

Lovinčić sada tuži grad jer su i na njenom projektu napravljene  preinake nakon što je Gruborović maknut s mjesta koordinatora početkom 2019. godine. Zagreb pak planira tužiti tvrtku Elektroprojekt i njihove podizvođače za štetu od 80 milijuna kuna. S druge strane, Elektroprojekt kaže da oni nisu ništa krivi i da je Zagreb mijenjao projekt.

24sata pak doznaju i kako žičara nije jedini projekt koji povezuje Gruborovića i Lovinčić. Provjerite o čemu je riječ na LINKU.

Komentari