Inicijativa SDP-a Novi Zagreb – istok: Uklanjanje azbestnog pokrova na OŠ Mladost, ugradnja dizala i rekonstrukcija pothodnika Utrine – Zapruđe

Photo: Borna Filic/PIXSELL

SDP Novi Zagreb – istok u nedjelju su predstavili prijedloge i inicijative vijećnika SDP-a kojima je podignut standard života u Utrinama. Uspješno je postignut sporazum za uklanjanje azbestnog pokrova na OŠ te ugradnju dizala i rekonstrukciju pothodnika Utrine – Zapruđe, s ciljem povećanja prometne sigurnosti i smanjenja stope smrtnosti na Aveniji Dubrovnik.

Uklanjanje azbestnog pokrova na OŠ Mladost

Radovi izmjene azbestnog krovišta na OŠ Mladost započeti su početkom studenog 2017. godine bez konzultacija zdravstvenih institucija, ravnatelja škole i roditelja. Uspješnom suradnjom roditelja, vijećnika SDP-a u Vijeću mjesnog odbora Utrina i Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb istok, a na inicijativu vijećnice Sunčane Kunac, radovi na izmjeni azbestnog krova OŠ Mladost za vrijeme održavanja nastave su obustavljeni. Na prijedlog našeg gradskog zastupnika Mateja Mišića, Odbor za predstavke i pritužbe Gradske skupštine jednoglasno je usvojio zaključak kojim se traži da radovi na obnovi ne počnu dok se ne postigne sporazum između Gradske uprave, škole, Zavoda za javno zdravstvo i predstavnika roditelja. Sporazum je postignut u lipnju kada je stigla potvrda da će se radovi na izmjeni azbestnog krovišta na OŠ Mladost odviti za vrijeme ljetnih praznika. U isto vrijeme vršit će se izmjena prozorskih stijena i rekonstrukcija školske kuhinje.

Također, formirana je stručna radna skupina koja će izraditi smjernice postupanja zamjene materijala na bazi azbesta za ovaj i sve sljedeće slučajeve izmjene azbestnih krovišta javnih ustanova Grada Zagreba, stoji u priopćenju.

Ugradnja dizala i rekonstrukcija pothodnika Utrine – Zapruđe

Pitanje ugradnje dizala i rekonstrukciju pothodnika Utrine – Zapruđe, s ciljem povećanja prometne sigurnosti i smanjenja stope smrtnosti na Aveniji Dubrovnik, pokrenuto je na jesen 2017. godine ispred Vijeća mjesnog odbora Utrine, a u ožujku je održana zajednička sjednica Vijeća mjesnih odbora Utrine i Zapruđe, sa predstavnicima Grada Zagreba, kojom je postignut formalni sporazum o nužnosti dizala po uzoru na rješenje na tržnici Kvartić. Upornošću Predsjednika Vijeća Utrine Domagoja Ružaka i gradskog zastupnika Mateja Mišića, u svibnju 2018. godine pokrenut je postupak javne nabave za izradu glavnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije pothodnika na Aveniji Dubrovnik koji povezuje Utrine i Zapruđe za osiguranje pristupačnosti pothodnika osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti izgradnjom četiri dizala, kako bi se svima omogućilo korištenje pothodnika, SDP Novi Zagreb – istok.


Komentari