Imenovani novi direktori podružnica Holdinga: Evo što kažu sindikati i oporba

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Uprava Zagrebačkog holdinga imenovala je nove voditelje podružnica te direktore povezanih trgovačkih društava, javlja HRT.

Tako su Čistoća, Vodoopskrba i odvodnja, Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo i Gradska plinara Zagreb – opskrba dobili nove čelne ljude. To su redom, Davor Vić, Jeronim Tomas, Marko Šarić Davor Poljak.

Predstavljanje prvih poteza, kao i plana reorganizacije nove Uprave Holdinga i voditelja očekuje se krajem sljedećeg tjedna.

“Novi voditelji podružnica/društava imaju veliko radno i rukovodeće iskustvo te očekujemo da će napraviti brzu analizu postojećeg stanja i preuzeti operativno poslovanje”, priopćeno je iz Zagrebačkog holdinga, prenosi HRT.

To daje obrazloženje za imenovanje novih čelnika, koji su, ističe HRT, široj javnosti nepoznati, ali imaju životopise bogate iskustvom.

“Jedna od ključnih zadaća bit će kontrola i zaustavljanje nepotrebnih troškova te izrada podloga za restrukturiranje Holdinga”, javlja Zagrebački holding, a prenosi HRT.

Dodaju i kako će daljnji potezi Uprave biti vezani uz donošenje poslovnog plana te nastavak pregovora sa socijalnim partnerima.

Treba kraju privesti i ostale natječaje

Sindikati su također komentirali nova imenovanja. Pozdravljaju promjene te napominju kako se kraju trebaju privesti i ostale javne natječaji (što se očekuje krajem idućeg tjedna, a potom i dolazak novih natječaja) kako bi započela sistematizacija i nova reorganizacija u tvrtkama.

“Vidjet ćemo što će te četiri osobe moći napraviti i što će ponuditi. Ono što je bitno je da krenemo svi skupa dalje na u biti ključne stvari jer ovo sada što se dogodilo je resetiranje postojećeg sustava” rekao je HRT-u Dražen Jović, predsjednik sindikata Zagrebačkog Holdinga ZET Zagreb.

Nove čelnike nije propustila komentirati ni gradska Oporba. Aktualnoj vlasti zamjeraju kašnjenje s izborom novih voditelja podružnica, a dodali su i da svaki tjedan vide nesnalaženje u vođenju Zagreba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Komentari