’IMAO SAM VEĆU PLAĆU OD PREDSJEDNIKA SABORA’: Pročelnik na odlasku upozorava novu vlast: ’Pregledajte nasipe’

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Iako je tehnički na godišnjem odmoru, uskoro bivši pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama, Pavle Kalinić, odazvao se povlačenju broda teglenice koji je zapeo na slapovima Save kod toplane, a gostujući na N1 govori kako su strahovali da brod ne ošteti željeznički most, ali i Domovinski most. Navodi kako je situacija stabilizirana, a kako je plovilo posljedica neriješenih obiteljskih odnosa, a njegovo odvezivanje je, govori, nadležnost PU zagrebačke.

Govorio je i o svojoj pročelničkoj plaći od 31 tisuću kuna koja je naposljetku veća od one gradonačelnikove, a govori i kako je imao veću plaću od predsjednika Sabora. “To je bilo i dok sam bio u Saboru. Kad imate status HRVI, ratnog invalida, iz plaće se ne uzima porez i prirez, a još se radilo o stažu – imam 33 godine. I na obrazovanje, najviši znanstveni stupanj, sve je lege artis. Status je objavljen još dok sam bio u parlamentu”, tvrdi.

Navodi potom i kako obnovu nakon potresa treba ubrzati, a imao je što i reći o novoj gradskoj vlasti.

On je mišljenja da se ljude ne treba napadati nakon sto dana vlasti nego im se treba dati barem dvostruko toliko. Što se tiče kriterija za pročelnike i druga mjesta u gradskoj upravi, tvrdi kako bi ključan kriterij trebalo biti znanje, a smatra i da se dužnosti gradonačelnika ili predsjednika ograniče na maksimalno dva mandata. Podsjetimo, Bandić je Zagrebom vladao 20 godina, što je ukupno pet mandata.

Upitan io takozvanoj korupcijskoj hobotnici u Zagrebu govori: “Nisam sudjelovao u stvaranju te gradske strukture, ali bilo je situacija kod promjene 2000. da su svi na poziciji prebacivani na mjesta savjetnika. Inače kako je kriza u Hrvatskoj rasla, događale su se situacije da su ljudi htjeli u državnu službu gdje spada i gradska uprava, s tim da je Zagreb imao veći prosjek plaća na istoj obrazovnoj strukturi”, govori.

Naposljetku, novoj vlasti poručuje da pregledaju nasipe jer su i oni imali oštećenja i pitanje je kako su održavani zadnjih 20-30 godina. “Treba nastaviti s izgradnjom nasipa s obzirom na klimatske promjene”, zaključuje.

Inače, Kalinić po isteku godišnjeg odmora odlazi u realni sektor, ali još ne otkriva gdje točno.

Komentari