IMAJU NJIHOVU PODRŠKU Zagrebački SDP se sastao s Možemo, otkrili planove za sutrašnju sjednicu Skupštine

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Članovi kluba gradskih zastupnika SDP-a održali su konferenciju za medije, a tema je bila sutrašnja sjednica zagrebačke Gradske skupštine, odnosno prijedlog proračuna za 2022. godinu.

Davorka Moslavac Forjan otkrila je da su se sastali s Možemo, partnerima iz koalicije te da će u četvrtak na Skupštini podržati izmjene izmjene mjere roditelj-odgajatelj. Isto tako, vladajuća većina bi trebala prihvatiti SDP-ov amandman.

“U gradskom proračunu za sljedeću godinu bila je predviđena kompenzacijska mjera za brzo nadograđivanje kapaciteta vrtića u iznosu od 15 milijuna kuna, a Klub gradskih zastupnika SDP-a dao je amandman da se taj iznos poveća s 15 na 25. Prema riječima našeg koalicijskog partnera taj će amandman biti prihvaćen”, izjavila je Moslavac Forjan i istaknula da je njihov cilj da sva djeca koja izlaze iz mjere RO, dobiju vrtić. Prema njihovim procjenama, radi se o oko 1500 djece vrtićke dobi.

Šef SDP-ovog Kluba gradskih zastupnika Ivan Račan je na presici otkrio da će predložiti i zaključak kojim obavezuju gradonačelnika Tomislava Tomaševića na projekt procesa uvođenja rizničnog poslovanja u Gradu Zagrebu.

“Radi se o procesu koji traje oko godinu dana dok se ne dođe do sustava jedinstvenog računovodstvenog obračuna troškova svih u Gradu Zagrebu, kako proračuna tako i proračunskih korisnika. Sustav ima za cilj postići veću transparentnost trošenja javnog novca”, izvijestio je Račan.

Pored navedenog, SDP ima i amandman predsjednika Skupštine Joška Klisovića. Njime se traži povećanje od 400 tisuća kuna u proračunu kako bi se mladima omogućilo besplatno i anonimno testiranje na spolno prenosive bolesti u Centru za zdravlje mladih.


Komentari