Ima SMS poruku kao dokaz! Petek tvrdi da se zbog duga srušio sustav kontrole karata, iz ZET-a imaju objašnjenje

Foto: Pixsell/ Facebook

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Renato Petek na svom Facebook profilu objavio je fotografije SMS poruke za koju tvrdi da su ju dobili ZET-ovi kontrolori.

U poruci se ZET-ovce obavještava da su im blokirani računi na mobitelima.

“Financijski sustav Grada Zagreba se raspao. Stanje je alarmantno i više ga nitko ne može prikriti. Fotografija prikazuje poruku tele operatera koju su jutros na svoje uređaje dobili kontrolori karata ZET-a. Zbog višemjesečnog duga od 24.236.96 kuna srušio se sustav kontrole karata”, piše Renato Petek i dodaje da Grad duguje sve većem broju dobavljača.

“Već i zagrebačke vrane znaju da grad mjesecima duguje sve većem broju dobavljača. Ista je situacija i s Holdingom. Proračunska rupa je veća od 1.5 milijardi kuna, neplaćene obveze odavno su premašile 750 milijuna kuna te svakodnevno rastu u milijunskim iznosima.

Katastrofalna financijska situacija je uzrokovana lošim upravljanjem i preplaćivanjem brojnih ugovora i usluga dosadašnje gradske uprave i podržavatelja iz HDZ-a, a ne posljedicama pandemije i potresa”, zaključuje Petek.

Foto: Facebook

Iz ZET-a imaju objašnjenje i tvrde da se radi o nesporazumu.

“Zagrebački električni tramvaj i A1 njeguju korektnu poslovnu suradnju, a ZET redovno podmiruje svoje obveze. U konkretnom slučaju u našoj poslovnoj evidenciji nije zabilježen nepodmireni iznos niti je temeljem navedenog zaprimljena opomena. Nakon reakcije pružatelja usluge u izrazito kratkom vremenskom roku nesporazum je na obostrano zadovoljstvo otklonjen i usluga je žurno uspostavljena”, priopćili su iz ZET-a.


Komentari