’I ZATO NE LAPRDAJ OKOLO’; Juričan opleo po Kaliniću, pratitelje zaintrigirao i porukom na drugim jezicima

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dario Juričan, žestoki kritičar pokojnog Milana Bandića, ovog puta okomio se na Pavla Kalinića. Svoje mišljenje podijelio je na svom Facebook profilu, a mi ga prenosimo u cijelosti:

“DR. PAVLE KALINIĆ & DR. NATALIJA PRICA I SVIJET ALTERNATIVNIH ČINJENICA

Slušam te jučer moj dr. Kaliniću kako si gostujući u Nu2 usitno seruckao da nisi član stranke BM365, iako si tamo Međunarodni tajnik.

Članak 11. Statuta stranke BM365 govori o članstvu i konzumiranju prava, a Članak 34c definira da je Međunarodni tajnik radno tijelo stranke, nije entitet Marsa moj dr. Kaliniću. Drago mi je bilo čuti iz redova tvoje stranke da si kao član podmirio i članarinu.

I zato ne laprdaj uokolo, samo se sramotiš pod stare dane, kao i dr. Natalija Prica, u slobodno vrijeme posjetiteljica zlatarni i bundarni, koja serucka po Gloriji da je vijest o Bandićevoj smrti čitala iz medija…

Ali tako to valjda biva kad si član stranke BM365, pa imaš opušten odnos prema činjenicama.

Ili su to, moj dr. Kaliniću, alternativne činjenice?

Kako bilo, ti samo lijepo stavi u svoju biografiju da si ti jedna divna osoba i da zato nisi ušao u finu stranku, prekrasnih namjera koju je vodio Milan Bandić, kako bi rekla nova predsjednica stranke BM365 – Podguzna: „Političar koji je svojim djelovanjem obilježio našu suvremenu povijest, a svojim talentom, umijećem, fokusiranošću i načinom življenja politike postao najveći nakon utemeljitelja države Franje Tuđmana“.

Da smo živi i zdravi! Te ovas džuvde thaj saste! Sa fijenj vij ša sanatoš!

Dario Juričan, gradonačelnik svemira i počasni gradonačelnik Vruje”, istaknuo je.

Inače, Kalinić je gostovao u emisiji Nedjeljom u 2 gdje je doista rekao da nije u stranki Bandić Milan 365 te da nije bio zainteresiran ni za jednu stranku.

S druge strane, Juričan je u svojoj objavi poslao i tajnu poruku, a ubrzo je pratiteljima otkrio o čemu je riječ. Pratitelje je naime zanimalo što znači: “Te ovas džuvde thaj saste! Sa fijenj vij ša sanatoš!”, a Juričan odgovara: “Da smo živi i zdravi. Na romskom i bajaškom”.


Komentari