‘HVALA, ZAGREBE’ Tomašević održao prvi govor: ‘Cijeli život se borim za ovaj grad, protiv loših odluka. Čeka nas velik posao’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Povijesni izbori posljednje nedjelje u svibnju priveli su se kraju. Zagrepčani su jasno dali do znanja da je upravo Tomislav Tomašević novi gradonačelnik metropole. Nakon 97 posto prebrojanih glasova čelnik platforme Možemo! dobio je 65,25% podrške, a Miroslav Škoro 34,75%. U Muzeju suvremene umjetnosti, Tomašević je održao prvi govor kao novi šef Zagreba.

“Hvala, Zagrebe! Hvala na povjerenju, nadi, ustrajnosti i mandatu za pravu promjenu. Hvala što ste vjerovali u mene, u sebe, u sve nas”, započeo je.

“Dat ćemo sve od sebe da to povjerenje i opravdamo. Hvala i svim onima koji nam nisu dali glas jer ćemo dati sve od sebe da dobijemo i vaše odobravanje u smislu bolje kvalitete živote u ovom gradu.

Zadnji dani kampanje bili su izazovni, ali ostali smo pozitivni. Cijeli život se borim za ovaj grad, protiv loših odluka, onih koji ovaj grad koriste kao osobni bankomat”, rekao je Tomašević pa se prisjetio početaka osobne borbe za boljitak Zagreba.


“Moja kampanja je počela kad sam imao 16 godina, kada sam se borio protiv ilegalnih odlagališta otpada. Više od 20 godina kasnije evo nas s najboljim timom ljudi s kojim se borim za tolerantnije društvo, zeleniji, pravedniji i transparentniji Zagreb!

Iza nas ne stoje veliki donatori. Iza nas stoje građani. S ponosom ću povesti ovaj grad u bolju budućnost. Svi građani, bez obzira na to kako su glasali, žele bolji život. Bit ću gradonačelnik svih vas.

Zagrebe, dali ste mi povjerenje, a ja vas tražim sudjelovanje u promjenama i razvoju ovog grada. Molim isto tako i za strpljenje. Čeka nas velik posao i sve promjene neće biti niti brze niti jednostavne, ali zajedno možemo ostvariti sve potencijale ovog grada. Neka to bude grad za sve, ne samo za odabrane. Krenimo zajedno u bolju budućnost. Zagreb to može, svi mi zajedno to možemo!

S ponosom ću biti gradonačelnik!”, poručio je Tomislav Tomašević.

Komentari